Het sterrenbeeld Weegschaal valt in de periode 23 september tot 22 oktober. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Zoetjes aan gaat het de goede kant op. Zorg wel dat je weer niet te snel en te veel wilt. Ook zou het gaan kwaad kunnen als je nu echt de lat voor jezelf lager gaat leggen. Goed is goed.

Periode april t/m juni 2024

Deze tijd wordt goed benut om jezelf weer op te laden. Het is een succesvolle en rustgevende periode. Het zal op alle fronten een positieve wending geven.

Periode juli t/m september 2024

Het voelt of je te veel werk op je bordje krijgt te liggen, Weegschaal. Niet dat je het niet aan kunt. Maar je zult wel een grens moeten trekken. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Misschien toch eens kijken of er niet wat van je werk verdeeld kan worden onder anderen. Of misschien moet je een opdracht afwijzen.

Periode oktober t/m december 2024

Steeds terug kijken op wat er achter je ligt zal je niets brengen. En dat realiseer je je steeds meer. Het is de periode waarin jij knopen door zult hakken op allerlei fronten.

Algemene kenmerken van de Weegschaal

Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, weten vaak goed te bemiddelen. Ze zijn diplomatiek ingesteld en kiezen vaak voor de gulden middenweg. Een zwak punt van een Weegschaal is dat hij nogal eens zichzelf wegcijfert. En dat hij soms te veel zijn best wil doen.

Een Weegschaal kan van buiten lief ogen, maar van binnen kan hij strijden alwaar het onrecht betreft. Ook is de Weegschaal besluiteloos, en dat kan ook haast niet anders, want de Weegschaal wil eerst alle kanten nagaan voor hij tot een besluit overgaat. Tel daarbij op dat de Weegschaal altijd rekening met anderen houdt, en je zult beseffen voor wat voor moeilijke keus de Weegschaal kan komen te staan. Hoe kan je kiezen als je met duizend en één kanten van een zaak rekening houdt?

Voor en tegens

Een Weegschaal is heel goed in het geven van advies, dit komt mede door zijn oplossingsgerichte denken. De andere kant van de Weegschaal is dat hij heel onzeker kan zijn, dit komt door het zoeken naar balans. Zoals een gewone weegschaal een linker en een rechter kant heeft om mee te balanceren, zo gaat het ook in het hoofd van de Weegschaal. Er zijn altijd voor en tegens.

De kleuren van de Weegschaal zijn helderblauw maar ook gewoon blauw, rood, bruin en andere aardetinten. Zijn stenen zijn Aventurijn, Jade en de Rosekwarts. Deze drie stenen geven alle drie evenwicht, en als je het bovenste stukje hebt gelezen, zul je begrijpen waarom juist een Weegschaal dat nodig heeft. De zwakke plek van de Weegschaal is het zenuwgestel, hij kan daar eerder de balans in kwijt zijn dan een ander sterrenbeeld.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):