Het sterrenbeeld Weegschaal valt in de periode 23 september tot 22 oktober. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint gunstig. De nieuwe weg die je bent ingeslagen zal je de nodige rust geven. Toch zul je er wel op moeten letten dat je niet terugvalt op je oude blauwdruk.

Periode april t/m juni 2023

Deze periode zal het druk zijn voor je. Er is meer werk aan de winkel. Omdat je lekker in je vel zit, zul je deze periode zonder kleerscheuren doorkomen.

Periode juli t/m september 2023

Probeer los te laten. Deze periode wil je graag alles in eigen beheer houden, maar soms is het beter om wat afstand te nemen.

Periode oktober t/m december 2023

Een nieuwe uitdaging kruist je weg. Overdenk alles eens goed voor je een besluit neemt. Niet alles is goud wat er blinkt.

Algemene kenmerken

Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, weten vaak goed te bemiddelen. Ze zijn diplomatiek ingesteld en kiezen vaak voor de gulden middenweg. Een zwak punt van een Weegschaal is dat hij nogal eens zichzelf wegcijfert. En dat hij soms te veel zijn best wil doen.

Een Weegschaal kan van buiten lief ogen, maar van binnen kan hij strijden alwaar het onrecht betreft. Ook is de Weegschaal besluiteloos, en dat kan ook haast niet anders, want de Weegschaal wil eerst alle kanten nagaan voor hij tot een besluit overgaat. Tel daarbij op dat de Weegschaal altijd rekening met anderen houdt, en je zult beseffen voor wat voor moeilijke keus de Weegschaal kan komen te staan. Hoe kan je kiezen als je met duizend en één kanten van een zaak rekening houdt?

Een Weegschaal is heel goed in het geven van advies, dit komt mede door zijn oplossingsgerichte denken. De andere kant van de Weegschaal is dat hij heel onzeker kan zijn, dit komt door het zoeken naar balans. Zoals een gewone weegschaal een linker en een rechter kant heeft om mee te balanceren, zo gaat het ook in het hoofd van de Weegschaal. Er zijn altijd voor en tegens.

De kleuren van de Weegschaal zijn helderblauw maar ook gewoon blauw, rood, bruin en andere aardetinten. Zijn stenen zijn Aventurijn, Jade en de Rosekwarts. Deze drie stenen geven alle drie evenwicht, en als je het bovenste stukje hebt gelezen, zul je begrijpen waarom juist een Weegschaal dat nodig heeft. De zwakke plek van de Weegschaal is het zenuwgestel, een Weegschaal kan daar eerder de balans in kwijt zijn dan een ander sterrenbeeld.

Liefs, Wies Bakker

  


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick