Het sterrenbeeld Waterman valt in de periode 21 januari tot 21 februari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Geweldig nieuws: het zou zo maar kunnen dat je dit jaar je droom achterna zult gaan. Een verhuizing naar een ander huis of naar zelfs een ander land zit er aan te komen. Je waagt eindelijk de stap. Ook al zal het maar voor een bepaalde tijd zijn. Het geeft je wel meer inzichten.

Periode april t/m juni 2024

Het ziet er niet al te rooskleurig uit. Het voelt of je baan op de tocht staat. Toch zit er een kans in dat er een overname plaats zal vinden waardoor je alsnog op je plekje mag blijven. Geef wel duidelijk je grenzen aan.

Periode juli t/m september 2024

Je pakt de draad weer op en je zult merken dat juist de afgelopen tijd je goed heeft gedaan. Toch weet je niet wat je nu echt met je leven aan wilt. Deze tijd benut je om dat uit te zoeken. En je zult misschien wel hele grote beslissingen gaan nemen.

Periode oktober t/m december 2024

Eindelijk wat meer tijd voor jezelf. Je bent je helemaal bewust ervan dat het leven niet oneindig is en probeert daar nu ook meer naar te leven. Je neemt dan ook bewust meer tijd voor jezelf.

Algemene kenmerken van de Waterman

Een Waterman heeft de eigenschap om zich overal thuis te voelen. Het maakt niet uit waar hij zich bevindt. Een ander positief punt van de Waterman is dat hij vrij vlot van de tongriem gesneden is. Een negatief puntje van de Waterman is dat als iets niet gaat zoals hij zou willen, dat hij dan vrij snel zijn geduld verliest.

Het maakt een Waterman niet uit of er vreemden of bekenden om hem heen zijn, hij zal geen blad voor de mond nemen om zijn stem duidelijk laten horen. Hij kan een gangmaker zijn, maar dan moet hij daar zelf wel het plezier van inzien. Hij houdt er niet van dat anderen hem een opdracht geven, het liefst bepaalt hij zelf of hij wel of geen actie neemt. Een Waterman is dus duidelijk een leider en geen volger.

Onzeker

Een Waterman zal altijd een gesprek leiden en er zal niet snel een stilte vallen. Daardoor kan hij overkomen als iemand die hoog van de toren blaast. Toch, als je de moeite neemt om een Waterman beter te leren kennen, zal je merken dat ze die praatjes alleen hebben om er hun eigen onzekerheid achter te verstoppen. Ze zijn over het algemeen best onzeker en hebben moeite om kenbaar te maken wat hen bezighoudt.

Het leven met een Waterman kan moeilijk zijn omdat hij zich niet altijd duidelijk uitdrukt. Het is soms lastig om een Waterman naar zijn kwaliteiten in te schatten. Hij houdt deze graag verborgen voor anderen. Dit alles heeft met zijn onzekerheid te maken. Toch, als je zijn vertrouwen hebt, zal je er een aangename partner aan hebben. Uit dit alles komt duidelijk naar voren dat een Waterman zich zeer afwachtend opstelt. Hij zal niet snel de eerste stappen nemen.

Zwakke plek van de Waterman

De kleuren van een Waterman zijn opvallend. Ze mogen best fel zijn, met name blauw, groen en geel zijn kleuren die zijn goedkeuring kunnen wegdragen. De stenen voor de Waterman zijn Amazoniet en de Malachiet. De Amazoniet geeft zekerheid, meer balans dus voor een Waterman. En de Malachiet geeft zijn maagstreek rust. Beide stenen zorgen voor een betere balans. De zwakke plek van een Waterman is dat hij zwakke gewrichten kan hebben en hij kan aanleg hebben voor reumatische klachten.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):