Iedereen ziet het wel eens: je kijkt op een digitale klok en je ziet bijvoorbeeld 11:11 staan of 22:22. Dubbele getallen dus, die ook wel meestergetallen worden genoemd. Dat is omdat hetzelfde cijfer in die getallen zichzelf versterkt. Maar er zijn ook andere “dubbele” tijden mogelijk, zoals 12:12, 13:13 enzovoort. Hier gaat het om gewone dubbele getallen.

Trigger

Natuurlijk valt het je op, puur omdat de kans dat je de dubbele cijfers of getallen ziet niet heel groot is. Je hebt immers binnen de tijdsaanduiding met twaalf verschillende cijfers te maken, met een indeling van zowel uren als minuten. Maar als je ze dan ook ziet ben je meestal meteen getriggerd. Zelf heeft het voor mij niet direct een betekenis. Voor mij wordt het pas interessant als ik hetzelfde getal meerdere malen in een week te zien krijg.

Engel

Of de meestergetallen echt met meesters te maken hebben of met hogere machten, dat weet ik niet. Voor mij heeft elk cijfer of getal een betekenis of boodschap, het ligt aan de context waarin je het ziet. Maar wat zouden de “meestergetallen” kunnen vertellen? In de digitale wereld van tegenwoordig is dat makkelijk op te zoeken en dat heb ik dan ook maar even gedaan. Het tijdstip 11:11 zou betekenen dat je een boodschap krijgt van een engel. Maar zou je die boodschap ook niet gekregen hebben als je alleen maar de tijd 11:14 had gezien? Zou men daar als engel zo streng in zijn? Of zijn wij het zelf die het alleen aan de getallen 11:11 hangen? Als goedmaker omdat je het meestergetal hebt herkend? Het zal moeilijk zijn om zowel de een als de ander te doen overtuigen van het gelijk.

Vier

Voor mij hebben alle getallen een betekenis. En dan gezien vanuit degene die te maken heeft met die getallen. Kijk, als iemand bijvoorbeeld steeds een vier ziet, zal men dat cijfer als negatief zien. Dat wil niet altijd zeggen dat die persoon viermaal een tegenvaller zou hebben. Maar het cijfer vier zou voor diegene wel als teken kunnen dienen voor een tegenvaller. Dus als die persoon in de toekomst een vier ziet, kan hij er rekening mee houden dat er een tegenvaller komt. Maar of die tegenvaller dan ook echt komt voor diegene, tja, dat zal de tijd moeten leren.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / janaka