Het sterrenbeeld Vissen valt in de periode 22 februari tot 20 maart. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

De start van 2024 verloopt niet zoals je zal wensen. Je vergt te veel van jezelf. Maar je zult je snel genoeg weer herpakken, waardoor er een ommezwaai lijkt op te treden.

Periode april t/m juni 2024

Je verworven vrije tijd maakt het dat je moet schipperen tussen deze en de mensen om je heen. Dat valt je zwaarder dan je dacht. Je zult in deze tijd een moeilijke keuze moeten maken.

Periode juli t/m september 2024

Misschien dat je een rekening over het hoofd hebt gezien. Toch blijft de zon ook deze periode schijnen. Gelukkig had je voor een appeltje voor de dorst gespaard.

Periode oktober t/m december 2024

Een rustige afsluiting van dit jaar. De laatste drie maanden zullen niet noemenswaardig verlopen. Probeer wel beter je balans te vinden zodat het komende jaar makkelijker zal zijn voor je.

Algemene kenmerken van Vissen

Wie onder het sterrenbeeld Vissen geboren is, heeft de eigenschap om het eenieder naar de zin te willen maken. Zonder dat hij zichzelf daarin te kort doet. Een klein minpuntje aan de Vis is dat hij best wispelturig kan zijn. Het ene moment zegt hij dit terwijl hij erna, toch iets anders gaat doen.

Een Vis voelt zich overal thuis en zal het met eenieder goed kunnen vinden. Het zijn sociale mensen. Ze hebben ook voor iedereen begrip, en de Vis zal er dan ook alles aan doen om een goed advies te geven als dat nodig mocht zijn. Het zijn tevens goede luisteraars. De Vis is ook een zeer gevoelig persoon en heel openhartig. Je zult een Vis niet snel betrappen op een leugentje, ook niet om bestwil.

Loyaal

Zo trouw als hij door het leven gaat, zo is hij ook in zijn werk. Als hij eenmaal zijn draai gevonden heeft zal hij niet snel verkassen. Een Vis is loyaal naar anderen toe. Ook altijd bereid om door te gaan om een deadline te halen. Ook al houdt dat in dat andere dingen daarvoor moeten wijken. Het leven met een Vis kan zeer inspirerend en boeiend zijn, al zal je hem daar soms wel in moeten aansporen. Hij kan namelijk te verdiept raken in dingen die hem op dat moment boeien en of bezighouden.

De kleuren van de Vis zijn neutrale kleuren, niet te opvallend. Denk daarbij aan blauw, zwart maar zeker ook aan lichtblauw en grijs. De stenen voor de Vis zijn Amethist en de Maansteen. Beide stenen zorgen voor rust en geluk. Zowel rust als geluk zijn beide juist datgene wat de Vis het meeste aanstaat. De zwakke plek van de Vis is zowel de huid maar zeker ook de botten en de gewrichten. De huid kan soms voor droge plekjes of oneffenheden zorgen, de gewrichten en botten kunnen soms gevoeliger aanvoelen als er verandering van temperatuur plaatsvindt.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):