Het sterrenbeeld Vissen valt in de periode 22 februari tot 20 maart. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint niet optimaal. Het voelt of je het afgelopen jaar geen vooruitgang hebt geboekt. Je ongeduld speelt je parten. Heb meer geduld, accepteren hoe alles loopt kan voor meer rust zorgen.

Periode april t/m juni 2023

Een drukke periode breekt aan. Je kunt door wat oudere dingen een streep zetten. Een nieuwe ontdekking brengt uitkomst.

Periode juli t/m september 2023

De langverwachte vakantie zorgt dat je weer helemaal kunt bijtanken. Ook zul je in deze periode dichter tot je gezinsleden komen. Er zal weer saamhorigheid ontstaan.

Periode oktober t/m december 2023

Je bent wat zwaarmoedig. Bepaalde dingen lopen niet zoals je verwacht had. En de oplossing is niet nabij. Maar desalniettemin is er geen reden tot klagen. Je zou meer mogen stilstaan bij de dingen die wel goed verlopen zijn. En dat zijn er nogal wat. Wees tevreden met het resultaat.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Vissen geboren is, heeft de eigenschap om het eenieder naar de zin te maken. Zonder dat hij zichzelf daarin te kort doet. Een klein minpuntje aan de Vis is dat hij best wispelturig kan zijn. Het ene moment zegt hij dit terwijl hij erna, toch iets anders gaat doen.

Een Vis voelt zich overal thuis en zal het met eenieder goed kunnen vinden. Het zijn sociale mensen. Ze hebben ook voor iedereen begrip, en de Vis zal er dan ook alles aan doen om een goed advies te geven als dat nodig mocht zijn. Het zijn tevens goede luisteraars. De Vis is ook een zeer gevoelig persoon en heel openhartig. Je zult een Vis niet snel betrappen op een leugentje, ook niet om bestwil.

Zo trouw als hij door het leven gaat, zo is hij ook in zijn werk. Als hij eenmaal zijn draai gevonden heeft zal hij niet snel verkassen. Een Vis is loyaal naar anderen toe. Ook altijd bereid om door te gaan om een deadline te halen. Ook al houdt dat in dat andere dingen daarvoor moeten wijken. Het leven met een Vis kan zeer inspirerend en boeiend zijn, al zal je hem daar soms wel in moeten aansporen. Hij kan namelijk te verdiept raken in dingen die hem op dat moment boeien en of bezighouden.

De kleuren van de Vis zijn neutrale kleuren, niet te opvallend. Denk daarbij aan blauw, zwart maar zeker ook aan lichtblauw en grijs. De stenen voor de Vis zijn Amethist en de Maansteen. Beide stenen zorgen voor rust en geluk. Zowel rust als geluk zijn beide juist datgene wat de Vis het meeste aanstaat. De zwakke plek van de Vis is zowel de huid maar zeker ook de botten en de gewrichten. De huid kan soms voor droge plekjes of oneffenheden zorgen, de gewrichten en botten kunnen soms gevoeliger aanvoelen als er verandering van temperatuur plaatsvindt.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick