Het sterrenbeeld Tweelingen valt in de periode 21 mei tot 20 juni. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint super voor je. Je hebt energie voor twee. Zorg wel dat je het goed doseert. Want voor je het weet heb je extra energie nodig. Dus wees zuinig met het verdelen ervan. Deze eerste maanden zullen een drukke periode voor je zijn.

Periode april t/m juni 2023

Het voelt alsof je je draai hebt gevonden. Toch kan een gebeurtenis je weer uit balans brengen. Maar je bent goed in staat om je te herpakken. Wel zul je met een teleurstelling om moeten leren gaan. Later ga je zien dat het je meer gaat brengen dan het voorheen leek.

Periode juli t/m september 2023

Je zou een stap op de plaats mogen maken. Een welverdiende vakantie kan uitkomst bieden. Hak de knoop door en besef dat je soms een compromis moet sluiten om verder te kunnen gaan. En dat het zeker geen falen betekent als je voor jezelf een grens stelt.

Periode oktober t/m december 2023

Deze periode zal rustig verlopen, probeer het te accepteren. Je kunt immers niet altijd hollen. Rust kan je juiste inzichten geven. Je zult in deze periode dan ook een belangrijke beslissing nemen. Je maakt een keuze die voor meerdere gezinsleden gevolgen zal hebben.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Tweelingen is geboren, is vaak teruggetrokken. Een Tweeling is vrij rustig van aard, en is reislustig. Een Tweeling heeft een gesloten karakter. De Tweeling zal niet snel het achterste van de tong laten zien. Ook over gevoelens praten valt de Tweeling zwaar.

De Tweeling treedt als het nodig is op de voorgrond. Hij wil dan zo graag helpen dat hem dat niet altijd in dank wordt afgenomen. Men kan de Tweeling dan als opdringerig zien. Heb je een gesprek met een Tweeling dan zal jij degene zijn die het gesprek stuurt. De Tweeling kan wel het gesprek verder voeren maar beginnen met een gesprek is moeilijk voor de Tweeling. Hij wil zichzelf niet als belangrijk zien. En dat siert hem dan wel weer.

Een Tweeling is zuinig en heeft niet zoveel nodig. Zo zal hij liever geld aan een reis of een goed restaurant spenderen dan dat hij het geld in prullaria of kleding stopt. De Tweeling oogt op het eerste oog saai. Alhoewel als hij je vertrouwen heeft hij wel wat losser kan komen.

Een Tweeling is moeilijk te doorgronden en tel daarbij zijn gesloten karakter op dan weet je dat je vaak dingen uit hem moet trekken. Een pluspunt in dit alles is dat je je geen trouwere vriend kunt voorstellen. Hij zal als er eenmaal een vriendschap is deze nooit verbreken. Ook voor wat betreft zijn werk zal hij geen moeite doen om te verkassen, hij blijft vaak lang bij één baas.

De kleuren van de Tweeling zijn vaak zachte aarde tinten zoals licht grijs, zwart, bruin, beige. De stenen van de Tweeling zijn Bergkristal, Citrien en de Aquamarijn. Dit zijn alle drie stenen die bijdragen aan de motivatie en maar ook aan meer liefde om je heen. Ze geven meer warmte aan de innerlijke mens.

Leven met een Tweeling zal altijd rustig verlopen. De uitdaging die er eventueel ontstaat zal een welkomstgeschenk zijn voor de Tweeling zelf. De zwakke plek van de Tweeling zijn de gewrichten, de kans is aanwezig dat een Tweeling sneller iets breekt.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick