Het sterrenbeeld Tweelingen valt in de periode 21 mei tot 20 juni. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Soms lopen dingen voor Tweelingen anders dan gepland. Zorg dat je een alternatief klaar hebt liggen. Ook kan het geen kwaad als je voor jezelf de lat iets lager zou leggen. Teveel vergen van jezelf pakt in deze periode niet helemaal goed uit.

Periode april t/m juni 2024

Deze periode zul je alle zeilen bij moeten zetten om alles op rolletjes te laten verlopen. Het kan zijn dat een breuk je weer met beide voeten op de grond nee zet. Toch zal het je meer goed dan kwaad doen.

Periode juli t/m september 2024

Je zult meer tijd steken in de zorg van een familielid. Juist dit zal je meer rust brengen. Al geeft het je ook meer werk. Tevens zal het je voldoening geven. Ook zul je dichter bij die persoon komen te staan.

Periode oktober t/m december 2024

Neem jezelf in acht. Even erop uit kan geen kwaad. Al is het maar om even orde op zaken te stellen. Ook een lang vooruit geschoven gesprek zou je deze periode kunnen afsluiten. Zorg wel dat je in het gesprek alle aspecten aankaart.

Algemene kenmerken van Tweelingen

Wie onder dit sterrenbeeld is geboren, is vaak teruggetrokken. Een Tweeling is vrij rustig van aard, is reislustig en heeft een gesloten karakter. De Tweeling zal niet snel het achterste van de tong laten zien. Ook over gevoelens praten valt hem zwaar.

Ze treden als het nodig is op de voorgrond. Zij willen dan zo graag helpen dat ze dat niet altijd in dank wordt afgenomen. Men kan ze dan als opdringerig zien. Heb je een gesprek met een Tweeling dan zal jij degene zijn die het gesprek stuurt. De Tweeling kan wel het gesprek verder voeren maar beginnen met een gesprek is moeilijk voor de Tweeling. Hij wil zichzelf niet als belangrijk zien. En dat siert hem dan wel weer.

Vriendschap

De Tweeling is zuinig en heeft niet zoveel nodig. Zo zullen zij liever geld aan een reis of een goed restaurant spenderen dan dat men het geld in prullaria of kleding stopt. De Tweeling oogt op het eerste oog saai. Alhoewel als hij je vertrouwen heeft hij wel wat losser kan komen.

Een Tweeling is moeilijk te doorgronden en tel daarbij zijn gesloten karakter op dan weet je dat je vaak dingen uit hem moet trekken. Een pluspunt in dit alles is dat je je geen trouwere vriend kunt voorstellen. Hij zal als er eenmaal een vriendschap is deze nooit verbreken. Ook voor wat betreft zijn werk zal hij geen moeite doen om te verkassen, hij blijft vaak lang bij één baas.

Warmte van Tweelingen

De kleuren van de Tweeling zijn vaak zachte aarde tinten zoals licht grijs, zwart, bruin, beige. Kenmerkende stenen van de Tweeling zijn Bergkristal, Citrien en de Aquamarijn. Dit zijn alle drie stenen die bijdragen aan de motivatie en maar ook aan meer liefde om je heen. Ze geven meer warmte aan de innerlijke mens.

Leven met een Tweeling zal altijd rustig verlopen. De uitdaging die er eventueel ontstaat zal een welkomstgeschenk zijn voor de Tweeling zelf. De zwakke plek van de Tweeling zijn de gewrichten, de kans is aanwezig dat een Tweeling sneller iets breekt.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):