We hebben het allemaal wel eens: je denkt iets en even later gebeurt het ook. Of wanneer je iets later van huis vertrekt en er juist op dat moment een ongeluk gebeurt op dezelfde weg waar jij had kunnen lopen of fietsen als jij op tijd vertrokken was. Vaak zeggen mensen dat dit toeval was of is, of men denkt er helemaal niets bij.

Zelf begin ik me steeds meer te verdiepen in dit soort toevalligheden, die door mij niet echt meer als zodanig gezien worden. Ik zie ze meer als tekenen vanuit de kosmos. Zo komt het nogal eens voor dat als ik aan het wandelen ben en ik van pad of weg wissel, ik een bekende tegenkom. Iemand die ik ken dus, maar als ik gewoon mijn oorspronkelijke pad gevolgd zou hebben, was ik deze persoon niet tegengekomen. Ook komt het soms voor dat ik eerder op de dag aan mijn werk begin dan anders. Naar later blijkt en zonder dat ik het van te voren weet, krijg ik het die dag drukker dan normaal en was ik bij een latere start dus tijd te kort gekomen.

Volgens mij regelt de kosmos veel voor me. Men zal het meestal afdoen als toevalligheden, maar door de jaren heen ben ik er toch echt wel tekenen vanuit het heelal in gaan zien. Zo zijn er, als ik het in een week ontzettend druk heb met readings, minder aanvragen voor video- of telefonische consulten. Ook krijg ik wel eens minder aanvragen als ik aan het maximale verbruik van mijn energie zit, zodat ik het dan wat rustiger aan kan doen.

Maar het werkt ook andersom: als ik energie in overvloed heb, dan kan ik er donder op zeggen dat ik meer aanvragen krijg, puur om mijn energie kwijt te kunnen. En dit gebeurt al jaren zo, dag in dag uit. En ja, wordt het dan inderdaad aangestuurd vanuit de kosmos of zijn het toch toevalligheden? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. Voor mij staat het echter vast dat de kosmos hier een rol in speelt!

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / rolffimages