Bij het magnetiseren breng ik via mijn handen energie over naar het lichaam van degene die ik op dat moment behandel. Deze helende energie komt niet alleen uit mijzelf voort; ik zorg er  voor dat bepaalde ons omringende energie op de juiste plek terecht komt (zie ook bij aura-/chakra-healing). Daarbij kan ik tevens gebruikmaken van mijn eigen overtollige energie. Ik heb voor de behandelingen mijn eigen werkwijze ontwikkeld; mede door mijn mediamieke aanleg kan ik die zeer doeltreffend toepassen. Mijn handen zijn bij het magnetiseren mijn gereedschap, ze laten de helende energie goed doorstromen. Officieel heet dit “gekanaliseerde energie”, omdat ik feitelijk niet meer doe dan het geleiden van de betreffende energie.

Eerst onderzoek ik waar de energie heen moet om een helende of pijnstillende werking te hebben. Vervolgens laat ik deze energie via mijn handen stromen in de richting van de plaats waar het nodig is. Daarbij houd ik mijn handen heel dicht bij het lichaam van de patient. Alleen bij diepgelegen pijnpunten plaats ik mijn handen op het lichaam.

De uitwerking van het magnetiseren kan op verschillende manieren worden ervaren, heel vaak in de vorm van warmte. Ook worden vaak tintelingen gevoeld. De meeste mensen voelen zich na de behandeling ontspannen; ze kunnen er dan weer even tegenaan!