Het sterrenbeeld Stier valt in de periode 21 april tot 20 mei. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/ Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

De eerste maanden van het jaar 2023 doen je beseffen dat je een andere weg zult in moeten slaan. Je hebt het licht aan het einde van de tunnel gezien. Er komt een einde aan een donkere periode.

Periode april t/m juni 2023

Je gaat verder op de flow waarin je bent beland. Een aantal ontmoetingen zal ervoor gaan zorgen dat jij heel wat beter in je vel komt te zitten dan je de afgelopen jaren hebt gedaan.

Periode juli t/m september 2023

Een vakantie zorgt voor een leuke verrassing. Het kan zomaar zijn dat er een vriendschap ontstaat voor het leven. Probeer wel jezelf te blijven en spreek uit wat jij wel of niet leuk vindt.

Periode oktober t/m december 2023

Een verhuizing ligt in het verschiet. Dit kan een echte verhuizing zijn, maar het kan ook betekenen dat je eindelijk jezelf herpakt en weer vol in het leven gaat staan. De laatste drie maanden van 2023 zullen ervoor zorgen dat je het jaar goed af kunt sluiten. Alles lijkt in je voordeel te zijn.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Stier is geboren heeft een gesloten karakter. Toch kan de Stier zijn vriendelijkheid niet verborgen houden. Dat geslotene komt meer voort uit het feit dat een Stier heel moeilijk te doorgronden is. Het liefst toont hij zijn gevoelens niet en houdt hij bepaalde uitspraken liever voor zichzelf.

Een Stier heeft moeite om mensen te vertrouwen, hij zal altijd een poos nodig hebben waarin hij de kat uit de boom kijkt. Het duurt dan ook een tijd voordat iemand zich tot de vriendengroep van de Stier mag rekenen. De meeste Stieren zijn vanuit zichzelf zachtaardige mensen, ze hebben altijd het beste met een ander voor. Toch kan een Stier ook heel hard zijn. Als je zijn vertrouwen hebt beschaamd is dat meteen een einde van de relatie. Het zal de ander dan heel veel moeite kosten om het weer goed te krijgen.

Een Stier geeft graag geld uit aan mooie dingen, en soms zelfs te veel. Het plannen zit de Stier niet in het lijf. Zo zal hij gemaakte afspraken nooit vergeten, maar neemt een Stier het niet al te nauw met de tijd, hij komt vaker iets te laat of op het randje.

Een Stier heeft moeite met veranderingen, al weet hij wel zijn verantwoording te nemen. Dus als werknemer, geef hem steeds hetzelfde en je hebt er een goede aan. Ook verantwoording voor wat betreft het werk weet hij goed uit te dragen. Hij is daarin zelfs secuur. Misschien zelfs té. Tegen het perfectionisme aan.

De kleuren van de Stier zijn zachte uiteenlopende kleuren zoals geel, rose, groen, wit, zwart maar ook blauw. En dan niet fel, maar zoals gezegd zacht van uitstraling. De stenen van de Stier zijn Carneool en de Rosekwarts. Beide stenen geven innerlijke rust maar ook liefde, geborgenheid. En juist dat kan een Stier gebruiken. Een Stier heeft daar extra behoefte aan.

Als je met een Stier leeft, staan huiselijkheid en rust boven aan het lijstje. En als daarin maar iets verandert, dan heb je aan een Stier een kwade. De Stier laat dan zijn horens zien en zal flink van de toren blazen. Maar ook dat komt dus voort uit die veranderingen. De zwakke plek van een Stier is de huid.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick