Het sterrenbeeld Stier valt in de periode 21 april tot 20 mei. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/ Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Een afspraak zorgt dat jij de kans krijgt om te groeien. Het kan hier gaan om een verhuizing, of een andere baan. Beide zullen je de kans bieden om je meer het gevoel van vrijheid te geven. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.

Periode april t/m juni 2024

Het valt je zwaar deze periode om alles op tijd af te krijgen, je komt tijd te kort. Zo voelt het voor je. Het ontbreekt je aan energie. Toch zullen er zo nu en dan ook wat lichtpuntjes zijn. Zo kan een gemaakte afspraak voor een leuke ontmoeting zorgen.

Periode juli t/m september 2024

Verander nog niets aan het geheel, ook al zou je in deze periode met nieuwe dingen willen beginnen. Ga gewoon op de oude voet verder. Ook zou een kleine vakantie niet verkeerd zijn. Het zal je voeden met nieuwe energie maar ook met nieuwe ideeën.

Periode oktober t/m december 2024

Gas terug nemen is in deze periode zeker goed. Het afgelopen jaar heb je in sommige opzichten te veel gegeven. Daar heb je nu wat last van. Ook voelt het of je hoofd te vol zit. Ga meer naar buiten en neem wat vaker een rustpauze tussen je bezigheden door.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Stier is geboren heeft een gesloten karakter. Toch kan de Stier zijn vriendelijkheid niet verborgen houden. Dat geslotene komt meer voort uit het feit dat een Stier heel moeilijk te doorgronden is. Het liefst toont hij zijn gevoelens niet en houdt hij bepaalde uitspraken liever voor zichzelf.

Een Stier heeft moeite om mensen te vertrouwen, hij zal altijd een poos nodig hebben waarin hij de kat uit de boom kijkt. Het duurt dan ook een tijd voordat iemand zich tot de vriendengroep van de Stier mag rekenen. De meeste Stieren zijn vanuit zichzelf zachtaardige mensen, ze hebben altijd het beste met een ander voor. Toch kan een Stier ook heel hard zijn. Als je zijn vertrouwen hebt beschaamd is dat meteen een einde van de relatie. Het zal de ander dan heel veel moeite kosten om het weer goed te krijgen.

Stier en veranderingen

Een Stier geeft graag geld uit aan mooie dingen, en soms zelfs te veel. Het plannen zit hem niet in het lijf. Zo zal hij gemaakte afspraken nooit vergeten, maar neemt een Stier het niet al te nauw met de tijd, hij komt vaker iets te laat of op het randje.

Een Stier heeft moeite met veranderingen, al weet hij wel zijn verantwoording te nemen. Dus als werknemer, geef hem steeds hetzelfde en je hebt er een goede aan. Ook verantwoording voor wat betreft het werk weet hij goed uit te dragen. Hij is daarin zelfs secuur. Misschien zelfs té. Tegen het perfectionisme aan.

Stier en geborgenheid

De kleuren van de Stier zijn zachte uiteenlopende kleuren zoals geel, rose, groen, wit, zwart maar ook blauw. En dan niet fel, maar zoals gezegd zacht van uitstraling. Zijn stenen zijn Carneool en de Rosekwarts. Beide stenen geven innerlijke rust maar ook liefde, geborgenheid. En juist dat kan een Stier gebruiken. Een Stier heeft daar extra behoefte aan.

Als je met een Stier leeft, staan huiselijkheid en rust boven aan het lijstje. En als daarin maar iets verandert, dan heb je aan een Stier een kwade. De Stier laat dan zijn horens zien en zal flink van de toren blazen. Maar ook dat komt dus voort uit die veranderingen. De zwakke plek van een Stier is de huid.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):