Het sterrenbeeld Steenbok valt in de periode 22 december tot 20 januari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Het jaar 2024 begint goed voor jou als Steenbok. Een voordeeltje komt jouw kant op. Toch zal er in februari ook een extra uitgave zijn. Dus houd daar bij het ontvangen van de meevaller rekening mee. Pas op met het afstappen van een trottoir.

Periode april t/m juni 2024

Een kennismaking heeft grote gevolgen voor de gezinssituatie. Maar het zal juist vreugde brengen in een minder leuke tijd. Probeer wel dingen bespreekbaar te maken, Steenbok.

Periode juli t/m september 2024

Je geniet met volle teugen van de zomermaanden. Eindelijk voel je je weer wat meer vrij. Toch kan je niet alles loslaten en dat breekt je zo nu en dan nog op. Wel pak je in deze maanden voldoende energie om er als een echte Steenbok weer tegen aan te kunnen.

Periode oktober t/m december 2024

Je kwakkelt wat met je gezondheid. Misschien dat je eens wat meer vitamientjes kunt nemen. Elke ochtend een smoothie of een extra fruit op de dag kan je alweer op de goede weg helpen. Pas op met de dingen die je zegt.

Algemene kenmerken

Mensen die onder het sterrenbeeld Steenbok geboren zijn, zijn over het algemeen sociale mensen, ze voelen zich dan ook op het best als er mensen om hen heen zijn. Daarentegen voelen ze zich al snel eenzaam. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de dag door te komen met mensen om zich heen.

Personen met het sterrenbeeld Steenbok zijn zoals gezegd het liefst onder de mensen en hebben soms de neiging om zich op te dringen. Dit doet de Steenbok niet bewust maar het is meer zijn karaktertrek. Hoogstwaarschijnlijk ook omdat de Steenboktijd voor een deel in de periode valt dat het jaar op het einde loopt. En dat het daarom juist bij een Steenbok versterkt wordt. Het is immers bekend dat rond de jaarwisseling meerdere mensen zich weemoedig of eenzamer kunnen voelen. En juist daarom snakken ze naar mensen om zich heen.

Steenbok en harmonie

De Steenbok is wel een afwachtend persoon, hij zal niet snel een initiatief nemen. Zo zal hij ook wachten met antwoorden op vragen die nogal gevoelig liggen. Ook zal hij vaak aansturing nodig hebben om aan de gang te blijven. Hij is wel secuur alwaar het zijn werk betreft, maar er zou in de Steenbok meer peper mogen zitten. Het leven met een Steenbok zal in harmonie verlopen. De Steenbok heeft wel de neiging om zichzelf tekort te doen als hij daarmee een verschil van mening kan voorkomen.

De kleuren van de Steenbok zijn alle kleuren als ze maar niet te opvallend en te fel zijn. De stenen die bij een Steenbok passen zijn Onyx en de Rosekwarts. De Onyx helpt de Steenbok om genomen beslissingen ook daadwerkelijk uit te voeren. De Rosekwarts zal de Steenbok juist het stukje aan meerwaarde geven waar het het verdiepen van een relatie betreft. Zijn zwakke plek is de huid. Die kan vaak droog en/of schraal aanvoelen. Het is dan ook niet onverstandig om de huid wat extra te verzorgen.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):