Het sterrenbeeld Steenbok valt in de periode 22 december tot 20 januari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 is niet zo best begonnen, je voelt je niet al te best. Je zou meer energie mogen hebben. Toch maak je in dit kwartaal grote stappen. Je zult eindelijk een besluit nemen waarover je in het vorige jaar nog twijfelde.

Periode april t/m juni 2023

Je hebt te veel hooi op je vork genomen, waardoor het lijkt dat je niet vooruit te branden bent. Probeer meer ontspanning te vinden door wat vaker een wandeling te maken in de natuur.

Periode juli t/m september 2023

Het keerpunt is bereikt, je zult meer jezelf op één gaan zetten. Dat zal dan weer vruchten afwerpen. Eindelijk heb je je draai gevonden. Maar pas op dat je niet te hard van stapel loopt.

Periode oktober t/m december 2023

Je zult een goede raadgever zijn tussen twee partijen die een verschil van mening hebben. Dit kan zelfs zo ver gaan dat jij degene bent die buitenspel wordt gezet. Dus pas op als het om bemiddelen gaat. Bemiddel wel op een afstandelijke manier. Zorg dat je je er niet te veel in mengt.

Algemene kenmerken

Mensen die onder het sterrenbeeld Steenbok geboren zijn, zijn over het algemeen sociale mensen, ze voelen zich dan ook op het best als er mensen om hen heen zijn. Daarentegen voelen ze zich al snel eenzaam. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de dag door te komen met mensen om zich heen.

Personen met het sterrenbeeld Steenbok zijn zoals gezegd het liefst onder de mensen en hebben soms de neiging om zich op te dringen. Dit doet de Steenbok niet bewust maar het is meer zijn karaktertrek. Hoogstwaarschijnlijk ook omdat de Steenboktijd voor een deel in de periode valt dat het jaar op het einde loopt. En dat het daarom juist bij een Steenbok versterkt wordt. Het is immers bekend dat rond de jaarwisseling meerdere mensen zich weemoedig of eenzamer kunnen voelen. En juist daarom snakken ze naar mensen om zich heen.

De Steenbok is wel een afwachtend persoon, hij zal niet snel een initiatief nemen. Zo zal hij ook wachten met antwoorden op vragen die nogal gevoelig liggen. Ook zal hij vaak aansturing nodig hebben om aan de gang te blijven. Hij is wel secuur alwaar het zijn werk betreft, maar er zou in de Steenbok meer peper mogen zitten. Het leven met een Steenbok zal in harmonie verlopen. De Steenbok heeft wel de neiging om zichzelf tekort te doen als hij daarmee een verschil van mening kan voorkomen.

De kleuren van de Steenbok zijn alle kleuren als ze maar niet te opvallend en te fel zijn. De stenen die bij een Steenbok passen zijn Onyx en de Rosekwarts. De Onyx helpt de Steenbok om genomen beslissingen ook daadwerkelijk uit te voeren. De Rosekwarts zal de Steenbok juist het stukje aan meerwaarde geven waar het het verdiepen van een relatie betreft. Zijn zwakke plek is de huid. Die kan vaak droog en/of schraal aanvoelen. Het is dan ook niet onverstandig om de huid wat extra te verzorgen.

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick