Sinds ik in een andere fase van mijn leven ben aanbeland ga ik steeds vaker de natuur in. Ik heb het geluk dat ik aan de rand van een groot natuurgebied woon. Vanuit mijn appartement loop ik zo bos en hei in. Steeds vaker, als ik een momentje vrij heb, trek ik eropuit.

Ontspanning

De laatste tijd probeer ik daar nog wat meer tijd voor vrij te maken. Zeker omdat ik binnenkort, hoogstwaarschijnlijk in april, weer met de spirituele wandelingen ga beginnen. Maar sowieso bevalt het me prima om lekker ontspanning te zoeken in de natuur. En dan begint mij steeds meer op te vallen welke mooie dingen daar te vinden zijn.

Specht

Zo zag ik van de week een specht die op een tak zat en daar heel statig met zijn snavel een gat probeerde in te bikken. Hij bleef daarmee doorgaan, ondanks dat ik hem van vrij dichtbij gadesloeg. Normaal als ik het tikken van een specht hoor zie ik deze vogel niet, maar van de week dus wel. En het was een mooi schouwspel.

Rust

Hoe het komt weet ik niet, maar de natuur laat mij steeds vaker deze mooie dingen zien. Misschien juist omdat ik ze wil zien. Zoals hierboven al aangegeven, zit ik immers in een nieuwe fase van mijn leven. Ik heb rust in mezelf gevonden en dat is maar wat fijn. Het geeft me de gelegenheid om de natuur om me heen nog beter op mij te laten inwerken.

Eekhoorns

Zo ook vandaag, normaal neem ik een andere weg, maar juist door van het pad af te wijken zag ik twee eekhoorntjes. Ze bleven mooi aan de kant waar ik stond, aan de boomstam hangen. Zelf durfde ik niet te bewegen, bang dat ze zouden schrikken. Plots zag een van de eekhoorntjes mij en wilde hij ervandoor gaan. Hij klom over de ander heen en rende langs de stam hoger de boom in. Bij de top aangekomen sprong hij naar een andere boom. Ook de tweede eekhoorn begon te klimmen. Het was mooi om te zien hoe ze beide door de lucht naar een andere boom sprongen en daar rustig bij elkaar gingen zitten.

Gezegend

Als ik dus vandaag gewoon het pad had bewandeld dat ik altijd nam, dan had ik dit eekhoornpaartje niet gezien en had ik niet kunnen genieten van hun capriolen. Wat ben ik een gezegend mens dat ik de natuur zo dichtbij mij mag beleven.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / jstan