Deze week zijn mijn spirituele wandelingen weer begonnen. De komende maanden hoop ik, net als vorig jaar, op donderdagen met iemand in de omgeving van Geldrop en Heeze door bos en hei te lopen. Dit jaar heb ik het natje en het droogje verpakt in een handig rugtasje. Dat kun je tijdens de wandeling zelf met je meedragen en uiteraard mag je het rugtasje mee naar huis nemen na de wandeling.

Natuurpoort

Handvatten

Na onze ontmoeting bij het afspreekpunt lopen we richting de Strabrechtse Heide. Vanaf het parkeerterrein tot aan het Kabouterpad maken we even kort kennis. Ik vertel je daarbij dat ik maar een gewoon mens ben en dat ik niet méér dan mijn ding doe tijdens de wandeling. Ook vergeet ik niet te vermelden dat ik vrij direct ben en er geen doekjes om wind.

Dit zeg ik altijd even omdat ik mensen niet helemaal voor het blok wil zetten. Ik werk immers anders dan anderen en ieder doet het op zijn of haar eigen manier. Ik ben niet iemand die pampert en pak het probleem vaak letterlijk bij de basis op. Ook krijg je tijdens de wandeling handvatten aangereikt. Het is aan jou of je er wel of niet iets mee doet.

Vennen

Tijdens het lopen wisselt het landschap zich af. We wandelen op de hei, in het bos en langs vennetjes. Als die tenminste niet net als vorig jaar in de zomer helemaal droog staan. Soms zien we een hert of andere dieren, je voelt je dan echt één met de natuur.

wandeling2a

Nadat we ongeveer een half uur hebben gelopen, komen we bij ons eerste vennetje aan: het Kiezelven. Daar maken we een kleine stop. Terwijl wij uitkijken over het fraai gelegen ven, drinken we iets en kunnen we eventueel een versnapering nemen. Daarna steken we het fietspad over en gaan we richting het bos. We passeren na enige tijd twee vennen waarvan een het Meerlomeer is. Daarna lopen we verder en gaan we tussen weilanden en bos weer richting het beginpunt.

Boom

Gedurende de hele route zal ik op je invoelen en enkele uiteenlopende onderwerpen aankaarten. Daarmee kunnen we dan gaan brainstormen. Jij bent degene die tijdens de wandeling het tempo bepaalt, zowel wandelend als sprekend. We kunnen het lang of kort over een bepaald onderwerp hebben. Mocht er vanuit jouw kant behoefte aan bestaan, dan mag je in het stukje bos waar we lopen een boom uitkiezen. Ik zal je daarna uitleggen waarom je onbewust juist die boom hebt uitgezocht die het beste bij jouw situatie past.

Eyeopeners

Al pratend lopen we verder en zullen we zoals gezegd na ongeveer twee en een half uur het beginpunt bij het Heidecafé “Strabrechtse Heide” bereiken. Daar nodig ik je uit om een kopje thee of koffie te drinken, zodat je tijdens het nuttigen daarvan de wandeling en informatie op je kunt laten inwerken. Daarna nemen we afscheid en was dit hopelijk voor jou een enerverende wandeling met voldoende eyeopeners.

Wie weet wil jij na het lezen van dit blog ook eens met mij wandelen. Kijk daarvoor op deze pagina.

Liefs, Wies Bakker

  


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Taina