Het sterrenbeeld Schorpioen valt in de periode 23 oktober tot 21 november. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeld analyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint goed voor je. Een voordeeltje komt jouw kant op. Toch zal er in februari ook een extra uitgave zijn. Dus houd daar bij het ontvangen van de meevaller rekening mee. Pas op met het afstappen van een trottoir.

Periode april t/m juni 2023

Promotie maakt dat je moet schipperen tussen werk en privé. Dat valt je zwaarder dan je dacht. Je zult in deze tijd een moeilijke keuze moeten maken.

Periode juli t/m september 2023

Je stelt jezelf nog steeds te veel eisen. Een ontmoeting met iemand van het andere geslacht zal je de ogen doen openen. Deze persoon zal kleur in je leven gaan brengen.

Periode oktober t/m december 2023

Steeds terugkijken op wat er achter je ligt zal je niets brengen. En dat realiseer je je steeds meer. Het is de periode waarin jij knopen door zult hakken op allerlei fronten. Dus toch een goede afsluiting van 2023.

Algemene kenmerken

De Schorpioen kan bazig en hard overkomen. Ze kunnen keien zijn in het manipuleren. Al zullen ze dit niet openlijk maar op een achterliggend niveau doen. Ook kan een Schorpioen haatdragend ogen. Zijn sterke kanten zijn dat een Schorpioen nooit opgeeft en streeft naar overwinning.

Een Schorpioen zal nooit het achterste van de tong laten zien. Ook als je denkt hem goed te kennen, dan nog geeft hij zich niet helemaal bloot. Als een Schorpioen zich een doel gesteld heeft, dan rust hij niet totdat hij dat doel bereikt heeft. Hij houdt van uitdaging in zijn leven. Als zijn leven te rustig wordt, dan zorgt hij in een mum van tijd dat er weer actie ontstaat. Al moet hij daarvoor iets verzinnen. In een ruimte kan een Schorpioen dominant overkomen. Hij zal altijd op de voorgrond aanwezig zijn. En als dat niet het geval is, dan zorgt een Schorpioen er wel voor dat hij dat alsnog opeist.

Een Schorpioen staat wel klaar voor zijn vrienden, maar dat verlangt hij ook andersom. Hij ziet deze dingen als vanzelfsprekend. De Schorpioen is het sterkste sterrenbeeld als het het vastbijten betreft, een Schorpioen zal altijd afmaken waar hij aan begint.

De kleuren van de Schorpioen zijn oranje, blauw, paars, geel en zwart. De Steen van de Schorpioen is de Granaat. Deze steen helpt o.a. een situatie te overzien. En door het streven dat een Schorpioen kan hebben komt deze steen heel goed tot zijn recht. Zwakke plekken van de Schorpioen zijn de knie- en schoudergewrichten.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick