Het sterrenbeeld Schorpioen valt in de periode 23 oktober tot 21 november. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeld analyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Je hebt te veel hooi op je vork genomen. Het lukt je deze periode bijna niet om iets uit handen te krijgen. Tenminste niet iets waar jij tevreden mee zult zijn. Je zou meer compassie met jezelf mogen hebben. Het voelt of je echt te veel van jezelf hebt gevraagd. Nu raakt de energie op. Een burn-out lijkt op de loer te liggen.

Periode april t/m juni 2024

Een gebeurtenis in je omgeving zet je weer met beide benen op de grond. En dat kan je nu zo goed gebruiken. Het maakt dat je er weer je schouders onder kunt zetten, en het geeft je nieuwe energie. Ook zal er een meevaller op je pad komen.

Periode juli t/m september 2024

Je stelt jezelf nog steeds te veel eisen. Een ontmoeting met iemand van het andere geslacht zal je de ogen doen openen. Deze persoon zal kleur in je leven gaan brengen.

Periode oktober t/m december 2024

Deze periode zit er een meevaller in het verschiet. Het gaat je voor de wind. Toch zul je voor ogen moeten houden dat er ook nog een morgen komt. Dus probeer met het voordeel verantwoord om te gaan. Dan heb je er immers het langst plezier van.

Algemene kenmerken van de Schorpioen

De Schorpioen kan bazig en hard overkomen. Ze kunnen keien zijn in het manipuleren. Al zullen ze dit niet openlijk maar op een achterliggend niveau doen. Ook kan een Schorpioen haatdragend ogen. Zijn sterke kanten zijn dat een Schorpioen nooit opgeeft en streeft naar overwinning.

Een Schorpioen zal nooit het achterste van de tong laten zien. Ook als je denkt hem goed te kennen, dan nog geeft hij zich niet helemaal bloot. Als een Schorpioen zich een doel gesteld heeft, dan rust hij niet totdat hij dat doel bereikt heeft. Hij houdt van uitdaging in zijn leven. Als zijn leven te rustig wordt, dan zorgt hij in een mum van tijd dat er weer actie ontstaat. Al moet hij daarvoor iets verzinnen. In een ruimte kan een Schorpioen dominant overkomen. Hij zal altijd op de voorgrond aanwezig zijn. En als dat niet het geval is, dan zorgt een Schorpioen er wel voor dat hij dat alsnog opeist.

Vastbijten

Een Schorpioen staat wel klaar voor zijn vrienden, maar dat verlangt hij ook andersom. Hij ziet deze dingen als vanzelfsprekend. De Schorpioen is het sterkste sterrenbeeld als het het vastbijten betreft, een Schorpioen zal altijd afmaken waar hij aan begint.

De kleuren van de Schorpioen zijn oranje, blauw, paars, geel en zwart. De Steen van de Schorpioen is de Granaat. Deze steen helpt o.a. een situatie te overzien. En door het streven dat een Schorpioen kan hebben komt deze steen heel goed tot zijn recht. Zwakke plekken van de Schorpioen zijn de knie- en schoudergewrichten.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):