Het sterrenbeeld Ram valt in de periode 21 maart tot 20 april. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Zorg dat je deze periode alert blijft. Ook al staat je hoofd er niet altijd naar. Het kan geen kwaad om dingen dubbel te checken, vergeet je huissleutel niet en zorg dat ramen dicht zijn. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Periode april t/m juni 2024

Een vakantie zal je goed doen. Je hebt te veel van jezelf gevergd. Neem eens een adempauze en gun jezelf zo nu en dan wat meer ontspanning. Ook kan een oude kwaal zorgen dat je in de lappenmand belandt.

Periode juli t/m september 2024

Dat wat je gezaaid hebt werpt zijn vruchten af. Je wachten wordt beloond. Nu niet overmoedig worden en gewoon even afwachten wat er gaat gebeuren.

Periode oktober t/m december 2024

Het voelt of je dit laatste kwartaal heel goed zal afsluiten. In allerlei opzichten zul je zaken positief afsluiten, maar ook in de privésfeer zit het wel snor in deze periode. Zorg wel dat je tijd vrij blijft maken voor je partner.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Ram is geboren heeft een zacht karakter. Toch staat hij of zij zijn mannetje. De positieve eigenschappen van een Ram zijn dat ze veel moeite doen om hun doel te bereiken, opgeven komt niet in hun woordenboek voor. Ze hebben vaak een klein hartje. Ze zijn zachtaardig en zeer gevoelig, al laten ze dat niet altijd merken. Hun negatieve kant is als ze hun doel willen bereiken en dus doorgaan, dan trekken ze daar soms mensen in mee en dat neemt men ze niet in dank af. Een Ram maakt het niet uit of hij alleen is of onder de mensen, bij tijd en wijle voelt hij zich bij beide thuis.

De Ram kan met 1001 dingen tegelijk bezig zijn en denkt ook graag groots. Hij zal zich altijd willen bewijzen en denkt ook dat dat nodig is om erbij te horen. Een Ram is niet altijd duidelijk naar de mensen om hem heen. Omdat hij veel in zijn hoofd zit denkt hij vaak dat hij dingen al heeft uitgesproken terwijl de omgeving nog van niets weet.

De wispelturige Ram

Het is een harde werker en is er ook niet vies van, toch doet hij zichzelf niet te kort. Een Ram kan joviaal zijn en is dan ook bereid om zijn vrienden mee te laten delen in zijn winst. Een Ram kan wispelturig zijn en is niet altijd duidelijk, hij kan ook vaak van zijn eigen standpunt afstappen en dan een hele andere weg inslaan. Het leven met een Ram is nooit vervelend, het zal elke dag anders zijn.

De kleur van een Ram is blauw. Dit is toch wel zijn hoofdkleur, al kan paars ook nog wel zijn goedkeuring wegdragen. De stenen van de Ram zijn Jaspis en de Carneool. Beide stenen geven o.a. innerlijke rust en dat is juist waar het een Ram aan ontbreekt. De zwakke plek van een Ram zijn de luchtwegen. De kans is groot dat een Ram vaker verkouden of snotterig is dan iemand met een ander sterrenbeeld.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):