Het sterrenbeeld Ram valt in de periode 21 maart tot 20 april. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint vrij rustig. Wel kan er onrust ontstaan vanuit een onverwachte hoek. Er kan iemand je pad kruisen die je het bloed onder je nagels vandaan kan halen. Toch weet je in deze situatie je hoofd koel te houden. Probeer duidelijk te zijn in wat je wel of niet wilt.

Periode april t/m juni 2023

Iemand in de familie heeft je aandacht nodig. Juist doordat anderen niet in de buurt zijn, zal er meer op jouw schouders terecht komen. Probeer er luchtig mee om te gaan, niet alles kan op jouw schouders gedragen worden. Maak goede afspraken.

Periode juli t/m september 2023

Het harde werken van je werpt zijn vruchten af. Men zal je de nodige complimentjes geven, wat er dan weer voor zal zorgen dat jij echt prettiger in je vel komt zitten.

Periode oktober t/m december 2023

Een zeer fijne afsluiting van het jaar. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Er zullen verschillende meevallers jou ten deel vallen. Ook kun je iemand ontmoeten die bij gaat dragen aan je toekomst.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Ram is geboren heeft een zacht karakter. Toch staat hij of zij zijn mannetje. De positieve eigenschappen van een Ram zijn dat ze veel moeite doen om hun doel te bereiken, opgeven komt niet in hun woordenboek voor. Ze hebben vaak een klein hartje. Ze zijn zachtaardig en zeer gevoelig, al laten ze dat niet altijd merken. Hun negatieve kant is als ze hun doel willen bereiken en dus doorgaan, dan trekken ze daar soms mensen in mee en dat neemt men ze niet in dank af. Een Ram maakt het niet uit of hij alleen is of onder de mensen, bij tijd en wijle voelt hij zich bij beide thuis.

De Ram kan met 1001 dingen tegelijk bezig zijn. Hij denkt ook graag groots. Hij zal zich altijd willen bewijzen. Hij denkt ook dat dat nodig is om erbij te horen. Een Ram is niet altijd duidelijk naar de mensen om hem heen. Omdat hij veel in zijn hoofd zit denkt hij vaak dat hij dingen al heeft uitgesproken terwijl de omgeving nog van niets weet.

Het is een harde werker en is er ook niet vies van, toch doet hij zichzelf niet te kort. Een Ram kan joviaal zijn en is dan ook bereid om zijn vrienden mee te laten delen in zijn winst. Een Ram kan wispelturig zijn en is niet altijd duidelijk, hij kan ook vaak van zijn eigen standpunt afstappen en dan een hele andere weg inslaan. Het leven met een Ram is nooit vervelend, het zal elke dag anders zijn.

De kleur van een Ram is blauw. Dit is toch wel zijn hoofdkleur, al kan paars ook nog wel zijn goedkeuring wegdragen. De stenen van de Ram zijn Jaspis en de Carneool. Beide stenen geven o.a. innerlijke rust en dat is juist waar het een Ram aan ontbreekt. De zwakke plek van een Ram zijn de luchtwegen. De kans is groot dat een Ram vaker verkouden of snotterig is dan iemand met een ander sterrenbeeld.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick