Het is geruime tijd geleden dat dit verhaal zich afspeelt. Een gezin met jonge kinderen had bij toeval over mij gehoord. Ik werd vervolgens gevraagd om langs te komen omdat het jongste kind van acht jaar zich al jaren niet prettig voelde bij het naar bed gaan. Het kind was bang om de vlizotrap naar zijn slaapkamertje op zolder te beklimmen.

Na het welkom met (op mijn verzoek) een glaasje water, ben ik eens door het huis gaan lopen. Natuurlijk ging ik ook naar de bewuste vlizotrap, die ik heb uitgetrokken om naar de zolder te gaan. Daar trof ik een gordijn aan dat mijn aandacht trok. De moeder was met mij meegelopen en ik vroeg aan haar wat er zich achter dat gordijn bevond. Zij antwoordde mij dat het spullen van haar man waren. Het ging vooral om auto-onderdelen. Zij vertelde dat haar man bij een autoschadebedrijf werkte.

Licht

Zonder nog zelf achter het gordijn gekeken te hebben, vertelde ik haar dat er tussen de spullen een oude motorkap lag waarmee een tijd daarvoor een ongeluk was gebeurd. Ik kreeg door dat er een oudere man bij het ongeluk betrokken was geweest. Na te zijn aangereden was hij zwaargewond op de betreffende motorkap terechtgekomen en later overleden.

De geest van de man kreeg zijn rust niet omdat hij bang was dat de kinderen achter het gordijn zouden gaan spelen en ze zich daarbij zouden bezeren aan de scherpe onderdelen die er lagen. De moeder zei het allemaal niet zo veel, maar zij zou het later die dag aan haar man vragen. Het enige wat ik op dat moment kon doen was het spiritueel reinigen van de zolder en de oude man te vragen om naar het Licht te gaan. Ik verzekerde hem dat ik ervoor zou zorgen dat de motorkap en de gevaarlijke onderdelen van de zolder weggehaald zouden worden.

Succes

Later op de avond belde de vrouw mij met de mededeling dat ook haar man niet zo een-twee-drie wist wat er met de motorkap was gebeurd. Hij zou het op zijn werk gaan uitzoeken. Wel geloofden beiden mij en zegden zij mij toe dat de bewuste onderdelen weggehaald zouden worden. Al tijdens dit telefoontje was de man bezig om de motorkap van de zolder te halen. Het was nog een hels karwei om de motorkap terug door het gat van de vlizotrap te wringen. Het succes kwam al snel, want een dag later belde de vrouw mij opnieuw. Voor het eerst sinds een paar jaar had haar zoontje goed geslapen zonder dat hij ook maar iets van angst had laten blijken.

Een kleine week daarna bleek wat er was gebeurd. Nu was het de echtgenoot die mij belde. Hij zei dat hij van collegaʼs had gehoord dat er een man van 78 was aangereden met de auto waartoe de motorkap had behoord. Hij was inderdaad nog dezelfde dag overleden. Ook vertelde hij mij dat hij blij was dat de kap uit zijn huis weg was. Hij had hem op zijn werk zó klein geperst, dat er vrijwel niets van over was.

Maanden later kwam ik de vrouw op straat tegen. Zij straalde toen zij mij vertelde dat haar zoontje na mijn bezoek nooit meer problemen had gehad bij het naar bed gaan en dat hij zelfs alleen op zolder durfde om er te gaan spelen.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / erix2005