Het sterrenbeeld Maagd valt in de periode 23 augustus tot 22 september. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Een zware dobber staat je te wachten in deze tijd. Je hebt op het verkeerde paard gewed. Het kan zomaar dat iets waarop je geboden hebt aan je neus voorbij gaat. Je laat daardoor de moed even zakken. Alles valt je wat zwaarder deze periode.

Periode april t/m juni 2024

Misschien kan het geen kwaad om nu eens echt te gaan genieten. De boog heeft al te lang gespannen gestaan. Gun het jezelf eens. Je mag meer rekening met jezelf gaan houden.

Periode juli t/m september 2024

Alles loopt op rolletjes. Toch is er een gesprek in de familie nodig om twijfels weg te nemen. Duidelijkheid is dat wat nu ontbreekt. Een één op één gesprek kan geen kwaad.

Periode oktober t/m december 2024

Fijne maanden breken aan. Financieel zul je een meevaller hebben waardoor je iets meer kunt realiseren van je wensen. Een vakantie of wat dagjes weg liggen in het verschiet.

Algemene kenmerken van de Maagd

De Maagd is over het algemeen zeer waakzaam, er zal voor Maagden dan ook niet veel verborgen blijven. Ze willen graag hun eigen boontjes doppen en ze willen daarin ook geen inmenging van anderen. Wel zijn ze begaan met de medemens, al hebben ze ook een scherpe blik en een eigen mening en ze zullen met die mening dan ook te vaak anderen om de oren slaan. Alhoewel een Maagd het beste met de medemens voor heeft, komt het niet altijd zo over.

Tevens is de Maagd zeer veeleisend en dat niet alleen naar zichzelf. Ze willen dat alles perfect is en dat eisen ze ook van anderen. Een Maagd is bescheiden en houdt niet van te veel complimenten. Zeg gewoon dat het goed is tegen ze, dat is voldoende.

Rust

Maagden houden het liefst vast aan oude gewoonten. En een Maagd zal veranderingen dan ook als zeer storend ervaren. Als er iets in het hoofd van een Maagd speelt, dan wil ze dat meteen uitvoeren. Ze heeft moeite met wachten op een later tijdstip. Ze willen vaak te snel en te vlug.

De kleuren van de Maagd zijn kleuren die niet opvallen. Denk daarbij aan kleuren zoals zwart, bruin, beige, maar ook lichtbruin. De stenen van de Maagd zijn Carneool, Citrien en Agaat. Dit zijn alle drie stenen die aan rust werken. Dit is iets wat een Maagd goed kan gebruiken, want ze verbruikt nogal wat energie op een dag. Zwakke plekken van een Maagd zijn het haar en de nagels. Deze kunnen vaak broos zijn. Dit alles kan te maken hebben met te weinig kalk. De nagels breken sneller of zijn slap en het haar kan sneller futloos zijn.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):