Het sterrenbeeld Maagd valt in de periode 23 augustus tot 22 september. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

De start van 2023 begint goed: er zal een meevaller je kant opkomen. Eindelijk kan je weer wat meer adem halen.

Periode april t/m juni 2023

Een langgekoesterde droom komt uit. Het zal niet het grote omvatten dat je graag zou willen. Maar het begin is gemaakt om het te verwezenlijken.

Periode juli t/m september 2023

In deze periode wordt er meer van je vereist. Hetzij op werkgebied, hetzij in de privésfeer. Er komt door een uitval van een ander meer op jouw bordje te liggen.

Periode oktober t/m december 2023

Het jaar 2023 sluit jij goed af. Er zullen allerlei mooie dingen op je pad komen. En het lijkt of alles je in deze drie laatste maanden van het jaar lukt, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen.

Algemene kenmerken

Maagden zijn over het algemeen zeer waakzaam, er zal voor Maagden dan ook niet veel verborgen blijven. Ze willen graag hun eigen boontjes doppen en ze willen daarin ook geen inmenging van anderen. Wel zijn ze begaan met de medemens, al hebben ze ook een scherpe blik en een eigen mening en ze zullen met die mening dan ook te vaak anderen om de oren slaan. Alhoewel een Maagd het beste met de medemens voor heeft, komt het niet altijd zo over.

Tevens zijn Maagden zeer veeleisend en dat niet alleen naar zichzelf. Ze willen dat alles perfect is en dat eisen ze ook van anderen. Een Maagd is bescheiden en houdt niet van te veel complimenten. Zeg gewoon dat het goed is tegen ze, dat is voldoende.

Maagden houden het liefst vast aan oude gewoonten. En een Maagd zal veranderingen dan ook als zeer storend ervaren. Als er iets in het hoofd van een Maagd speelt, dan wil ze dat meteen uitvoeren. Ze heeft moeite met wachten op een later tijdstip. Ze willen vaak te snel en te vlug.

De kleuren van de Maagd zijn kleuren die niet opvallen. Denk daarbij aan kleuren zoals zwart, bruin, beige, maar ook lichtbruin. De stenen van de Maagd zijn Carneool, Citrien en Agaat. Dit zijn alle drie stenen die aan Rust werken. Dit is iets wat een Maagd goed kan gebruiken, want ze verbruikt nogal wat energie op een dag. Zwakke plekken van een Maagd zijn het haar en de nagels. Deze kunnen vaak broos zijn. Dit alles kan te maken hebben met te weinig kalk. De nagels breken sneller of zijn slap en het haar kan sneller futloos zijn.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick