Het sterrenbeeld Leeuw valt in de periode 21 juli tot 22 augustus. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Word niet te overmoedig. Het voelt of je te snel wilt gaan. Overdenk alles nog eens voor je daadwerkelijk stappen neemt. Nu ben je geneigd om eerder ja te zeggen dan dat je het nog eens laat berusten.

Periode april t/m juni 2024

Soms is accepteren de enige juiste weg. Blijven vechten heeft geen zin. Probeer juist vooruit te kijken, in plaats van achterom. Een lichtpuntje in het geheel: je ontmoet een uit het oog verloren oude bekende weer.

Periode juli t/m september 2024

Het kan geen kwaad om eens wat meer tijd in je relatie te stoppen. Het voelt of juist je werk de voorkeur heeft. En dat breekt je partner op. Praten en iets meer aandacht geven kan geen kwaad in deze periode.

Periode oktober t/m december 2024

Licht aan de horizon. Je hebt je herpakt en probeert er weer je schouders onder te zetten. Toch zou je wel mogen oppassen dat je niet te hard gaat. Zo nu en dan even de boel de boel laten kan geen kwaad. Probeer te blijven praten en aan te geven waar jouw grenzen liggen. Nu spreek je nog niet altijd uit wat jij wilt.

Algemene kenmerken van de Leeuw

De Leeuw is een echte leider. De mensen die onder dit teken geboren zijn zullen zich prettiger voelen als ze een kar mogen trekken. Ze eisen dan ook vaak de leidersrol op. Het sterrenbeeld Leeuw heeft ook die capaciteit, het zal hem goed afgaan. Mede dat hij ook nog gedreven is kan hij met deze twee eigenschappen nogal een arrogante indruk maken.

Leeuwen zijn gedreven personen en kunnen soms hard overkomen. Ze gaan voor de winst. Met minder nemen ze geen genoegen. Ze zullen alles geven om hun doel te bereiken. Wat ze voor zichzelf niet dulden, dulden ze ook niet van een ander. Daar maken zij geen verschil in.

Knuffelkont

De Leeuw wil graag zelf alles doen, hij zal niet snel om hulp vragen. Misschien dat dat ook te maken heeft met eigenwijsheid, al denk ik zelf dat de kick die het hem kan geven om te slagen hem steeds weer goed doet. De Leeuw is een echte knuffelkont, al zal je dat niet één-twee-drie verwachten. Toch heeft de Leeuw echt behoefte aan geborgenheid, meer dan mensen van een ander sterrenbeeld.

De Leeuw kan moeilijk zijn in de omgang omdat hij betweterig kan overkomen. Maar als je zijn vriendschap hebt gewonnen, dan zal hij voor je door het vuur gaan. De kleuren van de Leeuw zijn vaak opvallend en dan maakt niet echt de kleur iets uit als wel de felheid van het kledingstuk.

De stenen van de Leeuw zijn Bergkristal, Topaas en Peridoot. Al deze stenen geven inspiratie en zelfontplooiing, en juist dat vindt de Leeuw heel belangrijk in zijn leven, het ontplooien van zichzelf. De zwakke plek van sterrenbeeld Leeuw is de ademhaling. Hij kan daardoor soms kortademig zijn.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):