Het sterrenbeeld Leeuw valt in de periode 21 juli tot 22 augustus. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint meteen al druk. Je krijgt werkzaamheden niet op tijd af. Je bent niet vooruit te branden. Probeer niet te lang binnen te blijven zitten. Juist de buitenlucht zal je weer inspiratie geven en de nodige energie.

Periode april t/m juni 2023

Een tegenvaller wordt opgelost. En je laat met het oplossen ervan zien dat je meer in je mars hebt. Men zal in deze periode meer vertrouwen in je krijgen.

Periode juli t/m september 2023

Er laait een oude vriendschap op. Maar zie dit niet als een romance. Je lang verwachte vakantie wordt anders dan je ervan verwacht had. Toch is het genieten.

Periode oktober t/m december 2023

Probeer meer rekening met jezelf te houden. Je mag wat vaker tijd besteden aan jezelf en/of je gezin. Er zal meer tijd vrij komen om iets leukere dingen te gaan doen. Let wel op dat je niet door moet slaan in het besteden van je vrije tijd. Doseer het.

Algemene kenmerken

De Leeuw is een echte leider. De mensen die onder dit teken geboren zijn zullen zich prettiger voelen als ze een kar mogen trekken. Ze eisen dan ook vaak de leidersrol op. Het sterrenbeeld Leeuw heeft ook die capaciteit, het zal hem goed afgaan. Mede dat hij ook nog gedreven is kan hij met deze twee eigenschappen nogal een arrogante indruk maken.

Leeuwen zijn gedreven personen en kunnen soms hard overkomen. Ze gaan voor de winst. Met minder nemen ze geen genoegen. Ze zullen alles geven om hun doel te bereiken. Wat ze voor zichzelf niet dulden, dulden ze ook niet van een ander. Daar maken zij geen verschil in.

De Leeuw wil graag zelf alles doen, hij zal niet snel om hulp vragen. Misschien dat dat ook te maken heeft met eigenwijsheid, al denk ik zelf dat de kick die het hem kan geven om te slagen hem steeds weer goed doet. De Leeuw is een echte knuffelkont, al zal je dat niet één-twee-drie verwachten. Toch heeft de Leeuw echt behoefte aan geborgenheid, meer dan mensen van een ander sterrenbeeld.

De Leeuw kan moeilijk zijn in de omgang omdat hij betweterig kan overkomen. Maar als je zijn vriendschap hebt gewonnen, dan zal hij voor je door het vuur gaan. De kleuren van de Leeuw zijn vaak opvallend en dan maakt niet echt de kleur iets uit als wel de felheid van het kledingstuk.

De stenen van de Leeuw zijn Bergkristal, Topaas en Peridoot. Al deze stenen geven inspiratie en zelfontplooiing, en juist dat vindt de Leeuw heel belangrijk in zijn leven, het ontplooien van zichzelf. De zwakke plek van sterrenbeeld Leeuw is de ademhaling. Hij kan daardoor soms kortademig zijn.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick