Het sterrenbeeld Kreeft valt in de periode 21 juni tot 20 juli. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker

Jaarhoroscoop 2024

Periode januari t/m maart 2024

Doe een stap op de plaats. Probeer afspraken wat verder uit elkaar te plannen. Nu kom je immers tijd te kort. Houd meer rekening met je eigen behoefte en gaat wat vaker de natuur in. Je zult er nieuwe energie opdoen.

Periode april t/m juni 2024

Waag de stap, een nieuwe uitdaging zal je pad kruisen, grijp het aan om door te groeien. Let wel op de kleine lettertjes die vermeld staan op een contract.

Periode juli t/m september 2024

Er zal een misverstand opgelost moeten worden, Kreeft. Dit kan zowel gelden in de zakelijke hoek als in de privésfeer. Haal alles overhoop op uit te zoeken hoe het precies zit. Ga niet uit van aannames.

Periode oktober t/m december 2024

Deze periode zul je alles goed afsluiten en zul je meer kunnen gaan genieten van je vrije tijd. Ook heb je daarbij meer tijd voor anderen. Het valt je niet meer zo zwaar om zo nu en dan van je vrijheid te genieten. Pas wel op met uitgaven die je deze maanden doet.

Algemene kenmerken

Mensen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak gezellige mensen. Ze zijn echte gangmakers. Alhoewel ze soms zichzelf ook kunnen afzonderen van anderen. Toch zal de Kreeft zich het fijnst voelen onder de mensen. Een Kreeft is over het algemeen een graag geziene gast. Een minpuntje van de Kreeft is dat als hij met dingen bezig is die hem interesseren, hij daarin helemaal opgeslokt kan worden.

Een Kreeft is zoals gezegd een graag geziene gast, hij weet eenieder om zich heen te boeien. Ook op feestjes: laat de Kreeft maar zijn gang gaan en je zult gezelligheid oogsten. Hij heeft een vlotte babbel en is van vele markten thuis. Hij heeft een brede interesse.

Geheim

Kreeften zijn geliefde personen. De Kreeft kan ook heel emotioneel zijn en soms zelfs geslepen. Zo kan hij heel wantrouwend zijn tegen logische denkers. Er gaat in het brein van een Kreeft altijd meer om dan dat wat het meest voor de hand ligt. Hij neemt vaak de moeilijkste weg. Zo zal hij ook de tijd nemen om dingen uit te zoeken tot het één geheel is geworden. Half werk kent hij niet. Je kunt een Kreeft heel goed een geheim vertellen, dat is bij hem veilig.

Als je met een Kreeft leeft zal je daar tegen opgewassen moeten zijn. Je zult hem zo nu en dan ook tegengas moeten geven. Het is wel een persoon die zijn gelijk wil hebben, maar het ook heel makkelijk toegeeft als hij fout zit. Alhoewel voordat hij dat toegeeft en met de billen bloot gaat, heeft hij het wel eerst van A tot Z uitgezocht.

De kleuren van de Kreeft zijn alle kleuren waar hij op het moment behoefte aan heeft. De stenen van de Kreeft zijn Peridoot en Aventurijn. Dit zijn beide stenen die zorgdragen voor succes, en dat is iets wat bij een Kreeft hoog in het vaandel staat. De zwakke plek van een Kreeft zijn de longen.

Liefs, Wies Bakker


Alle sterrenbeelden (menu markeert ook het huidige):