Het sterrenbeeld Kreeft valt in de periode 21 juni tot 20 juli. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint niet al te spannend. Je hebt moeite om knopen door te hakken. Al langere tijd vraag je je af of dit het allemaal wel is in het leven. Misschien moet je in plaats van te blijven zitten toch stappen maken om uit te zoeken wat je eigenlijk zou willen. Neem dan ook actie daarin. Nu ben je te afwachtend.

Periode april t/m juni 2023

Een financiële meevaller ligt in het verschiet. Blijf rustig en besef dat je het geld maar één keer uit kunt geven. Misschien moet je het eens even laten rusten voor je het uitgeeft.

Periode juli t/m september 2023

Een verschil van mening kan grote gevolgen hebben als je het niet uitpraat. Misschien toch zelf de eerste stap wagen. Aan koppigheid heb je nu niets.

Periode oktober t/m december 2023

Nieuwe kansen staan er aan het einde van het jaar op je te wachten. Maar ook nu zul jij alert moeten zijn. Bekijk de kleine lettertjes, vooral als het om iets tekenen gaat.

Algemene kenmerken

Mensen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak gezellige mensen. Ze zijn echte gangmakers. Alhoewel ze soms zichzelf ook kunnen afzonderen van anderen. Toch zal de Kreeft zich het fijnst voelen onder de mensen. Een Kreeft is over het algemeen een graag geziene gast. Een minpuntje van de Kreeft is dat als hij met dingen bezig is die hem interesseren, hij daarin helemaal opgeslokt kan worden.

Een Kreeft is zoals gezegd een graag geziene gast, hij weet eenieder om zich heen te boeien. Ook op feestjes: laat de Kreeft maar zijn gang gaan en je zult gezelligheid oogsten. Hij heeft een vlotte babbel en is van vele markten thuis. Hij heeft een brede interesse. Kreeften zijn geliefde personen. De Kreeft kan ook heel emotioneel zijn en soms zelfs geslepen. Zo kan hij heel wantrouwend zijn tegen logische denkers. Er gaat in het brein van een Kreeft altijd meer om dan dat wat het meest voor de hand ligt. Hij neemt vaak de moeilijkste weg. Zo zal hij ook de tijd nemen om dingen uit te zoeken tot het één geheel is geworden. Half werk kent hij niet. Je kunt een Kreeft heel goed een geheim vertellen, dat is bij hem veilig.

Als je met een Kreeft leeft zal je daar tegen opgewassen moeten zijn. Je zult hem zo nu en dan ook tegengas moeten geven. Het is wel een persoon die zijn gelijk wil hebben, maar het ook heel makkelijk toegeeft als hij fout zit. Alhoewel voordat hij dat toegeeft en met de billen bloot gaat, heeft hij het wel eerst van A tot Z uitgezocht.

De kleuren van de Kreeft zijn alle kleuren waar hij op het moment behoefte aan heeft. De stenen van de Kreeft zijn Peridoot en Aventurijn. Dit zijn beide stenen die zorgdragen voor succes, en dat is iets wat bij een Kreeft hoog in het vaandel staat. De zwakke plek van een Kreeft zijn de longen.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick