Alle mensen moeten keuzes maken in hun leven. Toch is het maken van keuzes niet altijd makkelijk, zo ook niet voor mij als medium. Want ook ik krijg niet alles op een presenteerblaadje aangereikt. Dat zou niet eerlijk zijn. Ik moet tenslotte gewoon werken voor mijn geld. En zelfs dat maakt het dat ook hierin een keuze maken moeilijk is voor mij.

Tot voor jaren terug vond ik dat je voor het mediumschap geen geld mocht vragen. Maar als datgene je opslokt en er geen tijd meer bestaat voor het gewoon werken onder een baas, dan zul je moeten kiezen. Omdat het mediumschap inmiddels mijn lust en mijn leven was geworden, was, toen de mogelijkheid zich voordeed, het maken van een keuze daarin niet moeilijk. Het werken voor een werkgever slokte me door een post traumatische stress stoornis helemaal op. Waardoor ik in goed overleg met mijn werkgever besloot te stoppen met werken.

Energie

Vervolgens ging als zelfstandig medium aan de slag. Op die manier kon ik dan zelf mijn werktijden bepalen. Ook kom je dan op een punt dat je geld moet gaan vragen voor een consult. Dat was voor mij wel een moeilijk iets, juist omdat ik van mening was dat je geen geld moet vragen voor iets wat je gratis aangeleverd krijgt. Totdat iemand mij zei: “als je goed bent in dansen en je kunt daar je geld mee verdienen, dan zou je daar dus geen geld voor mogen ontvangen?

Dat gegeven maakte het voor mij makkelijker om over te gaan tot het vragen van een bedrag voor mijn consulten. Ik gebruikte immers ook mijn energie en tijd voor anderen, dus waarom zou ik daar niet voor betaald mogen worden? Toch probeer ik mijn tarieven zo laag mogelijk te houden en geef ik altijd gratis nazorg als dat nodig mocht zijn.

Het geven van consulten geeft mij inmiddels ook heel veel energie terug. Zeker als ik weer eens een terugkoppeling krijg van iemand die een fotoreading of een consult heeft gehad. Mijn leven is zoveel rijker geworden door het uitdragen van het mediumschap, helemaal als je leest wat een consult met een ander doet. Je brengt soms aan hen een eyeopener of een boodschap van een dierbare. Ook al is het soms wel zwaar, het is geweldig om medium te mogen zijn. Ondanks de lastige keuzes die je soms moet maken.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / focalpoint