Ik heb het altijd heel moeilijk gevonden om mij zweverig op te stellen. Je ziet immers te vaak in de maatschappij, dat een medium een beetje moet zweven. Helaas voor degenen die contact met mij als medium zoeken, ben ik – tenminste dat hoop ik – een nuchtere Nederlandse die met beide benen op de grond staat.

Toen ik vroeger nog huisconsulten deed zei ik altijd gekscherend “mijn punthoed en mijn bezem staan om de hoek van het huis“. Ik vraag me nu nog steeds af waarom het allemaal zo zweverig moet zijn. Zijn we niet allemaal op de eerste plaats als “mens” geboren? En zetten wij onze eerste stapjes niet allemaal met twee beentjes op de grond?

Energie

Tot nu toe ben ik één keer bij een paranormale beurs geweest en ik hoorde daar alleen maar “schatje dit” en “schatje dat”. Het voelde als een heel andere wereld dan waar wij met zijn allen in leven. Ook waren er op die beurs veel hulpverleners die de vraagsteller naar de mond aan het praten waren. Ik kan niet zeggen dat iedereen dat deed, maar in het voorbijlopen zag en hoorde ik dat vaak. Men komt daar om hulp en natuurlijk wil men graag horen wat men wil horen. Maar is diegene daar dan mee geholpen? Ik vind van niet. Dat merkt men duidelijk in mijn praktijk. Omdat men toch voor een consult moet betalen, zal ik – als ik een keer als medium niets doorkrijg – dit altijd doorgeven aan de vraagsteller. Dat wil niet zeggen dat ik altijd goed zit. Want ook kan ik er wel eens naast zitten, helaas. Maar ik zal wel altijd voor de volle honderd procent energie leveren aan degene die dat van me vraagt.

Duidelijk medium

Even terug naar het onderwerp, hoe ik mijn werk als medium ervaar. Als nuchter mens ben ik recht voor de raap en zal ik er geen doekjes om winden. Het heeft mij wel wat kruim gekost voordat sommige mensen die mij om hulp vroegen, ook daadwerkelijk mijn manier van aanpak accepteerden. Maar door de jaren heen kreeg en krijg ik steeds vaker te horen dat men juist daar behoefte aan heeft. Geen zweverig gedoe, maar duidelijkheid en eerlijkheid en niet het om antwoorden heendraaien. En dat maakt me blij, omdat ik gewoon de mens heb kunnen blijven die ik vóór het uitdragen van het mediumschap al was. Dat maakt het voor mij ook prettiger, omdat ik me daardoor niet nog eens in bochten hoef te wringen tijdens mijn geliefde werk.

Maak kennis met mijn eerlijke en directe benadering van jouw problemen door een afspraak te maken voor een paranormaal consult (reading).

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording