Als het vroeg donker wordt in december steken veel mensen kaarsen aan. Dat brengt gezelligheid en warmte in huis. In de kerk worden altijd witte kaarsen gebruikt, omdat ze staan voor reinheid. Ook bij zuiveringen gebruikt men eerder een witte dan een gekleurde kaars. Toch hebben kaarsen met een kleur ook ieder voor zich een speciale betekenis. Zelfs het flakkeren van de vlam kan veel vertellen. Maar dat zal ik in mijn volgende blog toelichten. Nu eerst verder over de verschillende kleuren van de kaars, ik zet ze even op een rijtje.

Wit
De witte kaars staat zoals gezegd voor reinheid en daarom kan men deze kaarsen het beste gebruiken als je iets ten goede wilt laten keren. Ook als je spiritueel wilt groeien kan je het beste een witte kaars branden.

Lichtblauw
Een lichtblauwe kaars kan je helpen bij het vinden van de rust in jezelf. Dus je zou een lichtblauwe kaars kunnen branden voordat je een examen aflegt of als je naar een moeilijke bespreking gaat.

Donkerblauw
Een kaars met deze kleur zou je kunnen helpen bij het leren om te voelen wat je op je hart hebt. Het helpt om een groei te maken in het spirituele, om meer in jezelf te komen.

Groen
Deze kleur kaars zal je helpen om de echtheid in de mens te zien. Als jij mensen voor het eerst bij je thuis verwacht kan je een groene kaars branden. Men zal dan altijd met goede bedoelingen komen en alleen maar de waarheid spreken. Tevens zal zowel vanuit jou als vanuit het bezoek meer begrip naar boven komen.

Rood
Een rode kaars zal de ware aard laten zien. Het is een felle kleur, die ervoor zorgt dat als men fel van aard is, dat deze aard eerder wordt getoond als men die rode kaars brandt. Men zal er niet omheen kunnen.

Oranje
Door een oranje kaars te branden wil je dat anderen meer rekening met jou gaan houden. Ook zal het branden van deze kaars ervoor kunnen zorgen dat je jezelf niet meer zo snel voorbij zult lopen.

Geel
Een brandende kaars met deze kleur zorgt ervoor dat men zich bewuster wordt van wat er echt toe doet. Spiritueel zal men dieper tot de kern kunnen komen.

Paars
Als je een paarse kaars brandt, kan dat helpen bij het eerder vinden van antwoorden op beslissingen die genomen zouden moeten worden. En die niet uitgesteld kunnen worden.

Samengevat

Zo zie je dat elke kleur kaars op zichzelf staat. Natuurlijk kan je altijd een kaars branden in de kleur die je zelf het mooiste vindt. Maar misschien dat je in de toekomst ook iets meer rekening houdt met de kracht die de kleur van een brandende kaars heeft. Zeker als je bovendien iets meer leert over de vlam, maar dat komt in mijn volgende blog aan bod.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / gajdamak