In een vorig blog heb ik beloofd om iets meer te vertellen over zuiveringen. Vaak hoor je dat zuiveringen gedaan kunnen worden met salie. Dat is een plant die in westerse landen regelmatig voor spirituele doeleinden gebruikt wordt. Als men salie alleen gebruikt om als reiniging toe te passen, vind ik de kracht niet sterk genoeg. Men zal als men iets reinigt met alleen maar salie geen honderd procent effect krijgen. Zelf brandde ik salie samen met zware wierook om een huis te zuiveren. Daarna volgde het zwaardere werk, namelijk het reinigen van het huis.

spiritueel bad

Als ik een zwaar bevuilde woning moest schoonmaken, oftewel het huis ontdoen van geesten, dan gebruikte ik vaak drie verschillende soorten wierook, salie en ook houtskool om te roken. Met roken bedoel ik dat ik alles in een ijzeren blikje deed branden, wat dan voor veel rook zorgde. Waardoor de geesten als het ware verlamd werden. Door de rook konden zij zich niet langer voortbewegen. Met het ijzeren blikje liep ik door heel het huis en deed daar mijn gebed bij. De ramen en deuren werden dichtgehouden, zodat de rook in elke hoek van het huis kon trekken. Nadat ik het huis helemaal gerookt had, maakte ik in een teiltje een spiritueel bad. Daarin zaten onder andere een flinke scheut “7 geesten”, Florida water, rozenwater en zout. Al deze spulletjes waren bij toko’s te koop. Ook een bos bloemen werd eraan toegevoegd. Het teiltje rook altijd heel prettig.

kaliber

Met dat spirituele mengsel ging ik het hele huis door. Zo nu en dan strooide ik een handje reukwater uit het teiltje door het huis. Ook de bloemblaadjes werden daarbij meegenomen. En natuurlijk deed ik ook nu mijn ritueel, waaronder meerdere gebeden. Door het fijne aroma schrik je geesten of andere entiteiten af, juist omdat het vlak na de zojuist gebruikte zware rook gebruikt wordt. Op deze manier heb ik veel ongenode gasten naar buiten gewerkt, alwaar ik ze naar het licht stuurde. Het was zeker zwaar werk, je moet rekenen dat je zo vier of vijf uur heel intensief bezig bent en soms nog langer. Net hoe zwaar het kaliber van de geest is. Soms voelde ik dat een geest zelfs door mij heen ging, wat mij extra kracht kostte.

Met alles wat ik er destijds nog naast deed was het dan ook snel helder dat dat één van de dingen was die ik niet meer zou voortzetten. Het vergde te veel energie om het als extra activiteit te doen.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Leaf