Iedereen heeft wel iets wat hem of haar houvast biedt in het leven. De een zweert bij God, de ander bij Allah en weer anderen hangen het boeddhisme of hindoeïsme aan. Zelf heb ik een connectie met Maria. Hoe dat precies zit is een heel verhaal, misschien dat ik dat nog wel eens ter sprake breng. Laat ik het er voorlopig op houden dat zij mij aantrekt. Zo heb ik mijn eigen Mariabeeldje waar ik de “healings op afstand” bij uitvoer. Ik brand er mijn kaarsjes, maar ook doe ik er mijn gebedjes.

Als ik een dagje weg ben en bij zo’n gelegenheid een kerk bezoek, kijk ik meteen waar het Maria-altaar is. Ik zal daar dan altijd mijn kaarsje branden. Ook zal ik er mijn tijd voor nemen en er rustig op een bankje gaan zitten. Er is iets dat me dan helemaal in de greep houdt en mij een serene rust bezorgt. Het liefst zou ik er langer blijven zitten dan dat ik nu gemiddeld doe. Met de rust die ik daar ontvang en die ik nodig heb, kan ik er weer een poosje tegen. Dus behalve de zee, waar ik in mijn vorige blog over schreef, is ook Maria zeer zeker een rustbrenger voor mij.

Speciaal plekje

Twee rustgevers, elk op hun eigen manier. De zee brengt mij een rust die voelbaar en tastbaar is. Maria brengt een ander soort rust over mij, een geestelijke rust met een effect dat niet zo gauw met het blote oog zichtbaar is. Noem het paranormaal. Want het voelt gewoon dieper. Deze rust heeft me dan ook al heel vaak door moeilijke periodes in mijn leven heen geholpen. Maria bood mij altijd de hulp en rust die ik op dat moment nodig had. Nu zullen sommigen zeggen dat ik die rust misschien ook gekregen zou hebben zonder mijn houvast aan een beeldje, maar voor mij voelt dat toch anders.

Ik kan het niet precies uitleggen, dat is immers ieder voor zich en voor iedereen anders. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik geen reguliere kerkganger ben. Maar zoals gezegd heeft Maria een speciaal plekje bij mij. Al ben ik me er wel degelijk van bewust dat alle geloofsovertuigingen hetzelfde principe uitdragen en dat is het geven van een houvast dat je als mens zo nu en dan nodig hebt.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / VividaPhoto