Een ruimte kan goede of juist slechte energie geven. Zo kan de plaats waar je voorwerpen neerzet bepalen of je binnen een ruimte een goede harmonie hebt. Een Feng Shui effect krijg je dan. Feng Shui is een duizenden jaren oude Chinese leer die aangeeft hoe de ruimte om je heen je geluk kan beïnvloeden.

Maar wist je dat een rommelige ruimte je ook ziek kan maken? Men zegt niet voor niets dat een opgeruimd bureau zorgt voor rust in je hoofd. Toch vinden mensen vaak dat dat flauwekul is. Zo ook eens jaren geleden een collega van mij. Hij zat aan een bureau waarop je nooit iets kon terugvinden. De man klaagde ook altijd over hoofdpijn. Ik zei hem dat het mede door zijn bureau kon komen. Hij lachte dat altijd weg. Volgens hem was zijn bril pas gecontroleerd en kon het al helemaal niet aan zijn bureau liggen. Zijn beeldscherm was prima in orde, dus ook daar lag niet de oorzaak van zijn probleem.

Tijdens een vakantie van mijn collega ging zijn vervanger aan de slag met het bureau. Hij had een halve ochtend nodig om er iets van orde in aan te brengen. Na drie weken kwam de bewuste collega weer terug. Hij zei goed uitgerust te zijn en dat zijn hoofdpijn was weggegaan. Hij vond zijn werkplek niet echt prettig opgeschoond, dus na een week zag het bureau er net zo uit als voor zijn vakantie. Maar wat bleek toen zijn bureau opnieuw een rommeltje was geworden? Hij kreeg zijn hoofdpijn weer terug! Waarop een andere collega tegen hem zei: “ruim dan je troep eens op”. Zo gezegd zo gedaan en langzaamaan gaf hij er aan toe om zijn bureau opgeruimd te hebben. Na een paar weken vroegen we hem hoe het met zijn hoofdpijn was gesteld. Hij gaf aan daar geen last meer van te hebben.

Dit is een eenvoudig voorbeeld van hoe een kwaaltje gemakkelijk is te voorkomen. En zo zijn er meer voorbeelden te bedenken waarbij je echt geen helderziende hoeft te zijn om dingen op te lossen. Gewoon je nuchtere verstand gebruiken is voldoende. Waarmee ik maar wil zeggen dat niet alles wat je ziet of hoort met het mediumschap c.q. paranormale zaken heeft te maken…

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / lenm