Het was op een vrijdag dat ik ben geboren. In de astrologie draait het om de planeten die toen aan de hemel stonden. Zo zouden de mensen die op een vrijdag geboren zijn, onder invloed staan van de planeet Venus. De naam “vrijdag” is afgeleid van de Germaanse godin Freya en die is op haar beurt vernoemd naar Venus. Zo is de cirkel weer rond!

Sommige mensen voelen een eventuele onrust of ongemak bij het dichterbij komen van hun verjaardag. Zelf heb ik vroeger nooit zo’n verband gezien. Als kind wel, maar dan hadden de cadeautjes daar zeker de overhand in dat ik me wat onrustig voelde. Want welk kind kijkt niet uit naar zijn of haar verjaardag omwille van de cadeautjes?

Twijfel

De afgelopen paar jaar ervaar ik toch wel degelijk een onrustig gevoel in verband met mijn naderende verjaardag. Ik merk dat de weken ervoor stroever verlopen dan vlak erna. Dit jaar bespeur ik al een poosje dat dingen niet echt soepel gaan. En ook de afgelopen twee jaar was me dat al opgevallen. Net of het laatste stukje van het jaar bewust ten einde loopt en dat je dat daarom ook als zodanig aanvoelt.

Dan bedoel ik niet het kalenderjaar maar echt een bepaald levensjaar. Zo krijg ik mijn fotoreadings niet soepel geschreven en doe ik langer over een reading. Ook steekt een onrust bij mij de kop op dat ik de dingen minder helder binnenkrijg. Onzekerheid ligt hier zeker op de loer en twijfel is deze dagen daardoor geen onbekende voor me. Toch lukt het me allemaal wel, maar gemakkelijk gaat het niet. Het kost me meer tijd.

Vertrouwen

Gelukkig ben ik morgen jarig en heb ik een nieuw levensjaar in het vooruitzicht. Daar put ik dan maar weer hoop uit. Ik weet immers van de voorgaande jaren dat er na mijn geboortedag altijd weer nieuwe energie binnenkomt. Het klinkt raar maar ik ervaar het zo. Ik sluit het oude levensjaar af en begin aan een nieuw. Dit is waarschijnlijk altijd al zo geweest maar ik ben me er pas de afgelopen jaren echt bewust van.

Zo zie je maar dat men nooit te oud is om iets te leren. Gelukkig ben ik ook maar een gewoon mens. Het zal mij benieuwen of het me overmorgen en daarna allemaal weer beter afgaat. Vast wel, ik heb er alle vertrouwen in!

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / travnikovstudio