Allereerst wens ik jou als lezer(es) van dit blog het allerbeste toe voor 2024. Als ik mijn eerste blog van vorig jaar teruglees (een goed begin van 2023) moet ik bekennen dat er best wel wat van uitgekomen is. Sommige dingen hadden echter ook beter gekund. Dat ik gestopt ben met het maken van fotoreadings heeft me meer rust gegeven. Maar voor wat betreft het schrijven van blogs viel het me niet altijd mee. Nou is het natuurlijk geen verplichting, maar toch.

Soep

Verder is het voor wat betreft de dagindeling wel oké. En ik moet bekennen dat er ook vandaag, net als begin 2023, soep op het vuur staat, ook al is het pas half zeven in de ochtend. In tegenstelling tot begin 2023 ben ik vandaag geen groentesoep aan het maken, maar erwtensoep. Dat is iets wat ik ook dit jaar vaker zal gaan doen: een grote pan soep maken. Lekker! Mijn soep en ik gaan altijd goed samen…

Geestelijk gehandicapte kinderen

Wat mijn praktijk betreft komt er binnenkort een nieuw soort consult bij. Ik ga namelijk een begin maken met het geven van consulten voor geestelijk gehandicapte kinderen. Deze groep wordt vaak vergeten, omdat wordt gedacht dat men niet met hen kan communiceren. Maar dat geldt niet voor mij, op de een of andere manier kan ik wel contact met ze maken. Dat is al een paar keer gebleken. En kan ik de ouders aanwijzingen geven door ze te vertellen wat het kind anders zou willen zien. Of dat het kind een verandering wil in bijvoorbeeld zijn of haar kamer.

Terugkoppeling

Het doordringen tot geestelijk gehandicapte kinderen geeft mij nog meer voldoening dan de andere consulten. Dat merk ik nadat de ouders naderhand een terugkoppeling hebben gegeven waaruit dan blijkt dat het kind na het consult gelukkiger oogt. Dat komt dan door die kleine aanpassingen of dat het kind rustiger of meer op zijn of haar gemak is geworden. Dan weet ik gewoon dat het goed zit met wat ik heb mogen doorgeven.

Advies

Maar het blijft niet bij geestelijk gehandicapte kinderen. Sowieso wil ik in 2024 meer nadruk leggen op het kind in het algemeen. Hoe dit allemaal ingedeeld gaat worden zal de tijd leren. De videoconsulten heb ik inmiddels uit mijn dienstenoverzicht geschrapt, zodat ik meer tijd en ruimte zal krijgen. Daarnaast wil ik wel gewoon de praktijkconsulten en telefonische consulten op afspraak voortzetten. Ik denk dat dit alles voor mijzelf een mooie uitdaging is voor het jaar 2024. Hopelijk wordt dit een bewogen jaar waarin ik weer veel mensen verder zal kunnen helpen door ze een goed en eerlijk advies te geven.

Voor jou hoop ik dat in 2024 je dromen en/of voornemens voor een groot deel mogen uitkomen. Ik heb in ieder geval zin om aan 2024 te beginnen.

Veel liefs, Wies Bakker


Verantwoording foto: BoliviaInteligente op Unsplash