We hebben inmiddels alweer bijna een week van het nieuwe jaar erop zitten. Ik wil iedereen een heel fijn jaar toewensen. Hopelijk komen er veel wensen uit, zodat het een goed jaar voor een ieder wordt.

Energie

Voor mij is daarvoor het begin al gemaakt. Ondanks dat ik pas sinds een paar dagen geen fotoreadings meer hoef te schrijven, begin ik al meer ruimte te krijgen en dus meer rust. Ik voel nu al dat mijn hoofd minder druk is. Daardoor ontstaat er plaats voor andere dingen, zoals het schrijven van een blog. Vorig jaar ben ik ergens in juni daarmee gestopt, gewoon omdat ik er geen energie voor had. Nu is dit blog alweer de eerste van dit jaar. En ik ben van plan om er nog veel meer te laten volgen, want het gaat mij makkelijker af dan eerst. Ik houd dus al meer energie over.

Bevoorrecht

Ook merk ik dat ik weer zin krijg in gewone vrijetijdsdingen. Zoals in mijn eentje of samen met Jan eropuit gaan. Die tijd komt daarvoor vrij. Ik voel me daarom een bevoorrecht mens. Maar ik ben ook blij dat ik de knoop heb doorgehakt om nu eens voor mezelf te kiezen. De afgelopen week heb ik fijn gewerkt in de praktijk. Er zaten uiteenlopende consulten tussen. Ik bemerk ook dat het me geen moeite kost. Het gaat me zelfs beter af dan toen ik heel de dag op “aan” stond.

Koppigheid

Ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Het is ook fijn dat ik nu zelf mijn dagen kan indelen. Voorheen was alles strak gepland en was daar geen ruimte voor. Langzaamaan komt het dus ook goed met mij. Ja, als je soms hardleers bent, is het lastig om je eigen fouten goed te kunnen zien. Bij mij was het dat ik niet toe wilde geven dat het me te veel werd. Een stukje koppigheid misschien.

Gewone leven

Maar even terug naar vandaag: vanochtend om 7 uur heb ik een pan water opgezet met soepvlees en een mergpijpje. De soep die ik aan het maken ben is nu bijna klaar. Dus ik heb lekker voor mezelf een pan groentesoep gemaakt met veel groenten en knolselderij erin. Daar geniet ik vandaag de hele dag van. Gewoon dit kleine ding als een pan soep kunnen waarnemen, wat een rijkdom is dat. Ik hoop dat er in 2023 nog veel van deze kleine dingen volgen… Zodat ik mij fijn bewust wordt van het gewone leven!

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / PixelsAway