Steeds vaker krijg ik mensen in de praktijk die onverklaarbare klachten hebben. Zo ook laatst. Een gezinnetje* kwam bij me vanwege problemen met hun dochtertje van een jaar of vijf oud. Het meisje in kwestie was doodmoe en zag er niet al te gezond uit. Ze had een zeer blanke huid, tegen het witte aan, met zwarte kringen onder haar ogen.

Traject

Ik begon het consult zoals ik dat altijd doe en legde uit hoe ik te werk ga. Ook vroeg ik of ik vrij mocht praten, omdat ik nooit van te voren weet wat ik doorkrijg. Uit antwoorden op mijn vragen bleek al snel dat het meisje de periode daarvoor een medisch traject had doorlopen. Haar bloed was van a tot z gecheckt. Men had geen afwijking kunnen vinden. Haar bloedlichaampjes hadden de waarde die ze zouden moeten hebben en ook was er geen sprake van tekorten op welke manier dan ook. Samengevat hadden de artsen helemaal niets kunnen vinden over wat de oorzaak kon zijn van de klachten van het meisje.

Hij-persoon

Toch moest er een verklaring zijn waarom het kind zich zo opgebrand voelde en waarom ze er zo slecht uitzag. Ik vroeg de ouders of ik even apart met haar in de ruimte mocht gaan zitten. Een beetje van ze weg. Daar hadden ze geen bezwaar tegen. Iets verderop in de ruimte ging ik vervolgens met hun dochtertje op de grond zitten. Zij begon meteen te praten en ze zei: “hij wil het niet.” Ik vroeg haar wie het niet wilde. Het kind antwoordde dat ze dat niet wist. Ik keek om naar haar ouders en vroeg ze of hun dochter wel vaker in de hij-vorm sprak over iets wat je met het blote oog niet kon zien. Ook vroeg ik of ik op haar in mocht voelen. Daar hadden ze geen bezwaar tegen en ze bevestigden bovendien dat hun dochtertje wel vaker over een hij-persoon sprak.

Gedrocht

Nadat ik mij weer tot het meisje wendde viel mij ineens op dat zij haar hoofd een beetje schuin hield. Nadat ik haar haren wat wegschoof kon ik een vage contour waarnemen. En wat bleek? Er zat een zogenaamde lifter op haar schouder. Deze lifter kan ik het beste omschrijven als een klein gedrocht dat uit de geestenwereld komt. En omdat ik het een “gedrocht” noem, wordt meteen duidelijk dat het het voor mij niet helemaal pluis voelde.

Foto’s

Op datzelfde moment wist ik het zeker: het kon niet anders of dit moest de oorzaak zijn van de lichamelijke ongemakken van het meisje. Ik besefte meteen dat ik meer informatie nodig had. Daarom vroeg ik de ouders of ze wat foto’s konden maken van de stand van het bed van het meisje. Want zij had me verteld dat “hij er altijd ‘s nachts was en pas later op de dag weer wegging.”

Energieveld

Gelukkig dat ik deze lifter had kunnen waarnemen. Nadat ik een dag later de foto’s kon bekijken, bleek haar bed niet goed te staan ten opzichte van haar slaapkamerdeur. Daardoor was het energieveld in de slaapkamer verstoord geraakt, zodat een lifter vrij baan had om het meisje ‘s nachts wakker te houden. Nadat de ouders op mijn aanwijzingen het bed hadden verplaatst, knapte het meisje na verloop van een paar dagen weer op. Ze kreeg al snel meer kleur en de kringen onder haar ogen begonnen te verdwijnen.

Balans

Het is vaak moeilijk uit te leggen hoe de geestenwereld in elkaar zit. Maar je ziet het, door een kleine aanpassing op het aardse, in dit geval het bedje, raakte de energie in de slaapkamer weer in balans. Zo kreeg dit aardse meisje haar rust terug. En zoals ik haar laatst zag via het videobellen is ze weer vol energie!

Liefs, Wies Bakker

*blog geplaatst met toestemming van cliënte


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / dnfstyle