Tijdens een telefonisch consult vertelde een vrouw mij dat zij zich niet meer fijn voelde met haar edelsteentjes. Ik probeerde haar zo goed mogelijk te adviseren. Toch wilde ze de edelstenen aan mij laten zien en gaf ze aan langs te willen komen in de praktijk voor een reading. Zo geschiedde. Deze week was het dus zover. Ze bleek vijf verschillende steentjes te dragen, namelijk bergkristal, amethist, jade, hematiet en een tijgeroog. Ze wist niet meer waarvoor zij dienden.
Bergkristal
Ik vertelde haar dat de bergkristal een heel fijne steen is die voor het zuiverende werk zorgt. Je kunt hem dragen ter bescherming van het boze of op een kamer neerleggen voor het zuiveren van die ruimte. De edelsteen kan vanuit zichzelf geen kwaad, maar hij wordt wel zwakker als je hem met te veel andere steentjes draagt. Die gaan dan de bergkristal overheersen waardoor zijn kracht vermindert.
Botsende edelstenen
De jade, amethist en de hematiet werken alle rustgevend, maar in combinatie met een tijgeroog ontstaat er onrust. De edelstenen kunnen dan juist voor heel veel prikkels zorgen. De krachten ervan botsen met elkaar. Ook kunnen hierdoor de stenen afzonderlijk voor een ander beeld zorgen. Zo kan je als je ontstekingen hebt, beter geen hematiet dragen want die zal de ontsteking juist gaan prikkelen. Wist je trouwens dat je een hematiet niet kunt zuiveren onder stromend water? Het is beter om deze steen zo nu en dan tegen bergkristalletjes aan te leggen om op te laden.
Tijgeroog
Omdat de tijgeroog een zeer sterke steen is, is hij niet voor iedereen makkelijk te dragen. Zeker als men hem ook nog eens met andere stenen combineert. Dat werkt elkaar gegarandeerd tegen. Vaak worden mensen bij het kopen van edelstenen niet goed, of helemaal niet voorgelicht.
Carneool
Ik vertelde mijn cliënte dat ik jaren geleden iemand had geadviseerd om een carneool te dragen vanwege haar aanhoudende buikpijn en verstopping. Medisch gezien was er niets aan de hand, dat was al onderzocht. Een paar maanden later kwam ze bij me terug en zei ze niets van de carneool te merken. Haar verstopping werd juist erger in plaats van dat die afnam. Ze had een stoelgang van eenmaal in de drie dagen, waardoor ze zich vaak beroerd voelde.
Elkaar tegenwerkende edelstenen
Ik vroeg haar of ze mijn advies had opgevolgd en of ze de carneool op haar huid droeg. Ze haalde een kettinkje onder haar blouse vandaan met daaraan de carneool, maar ook hing er een beril aan. Toen werd het mij duidelijk. Beril draagt er juist toe bij dat de diarree stopt. Dus ze had aan de ene kant een steentje om haar verstopping tegen te gaan, maar tevens een ander steentje om de diarree te stoppen. Beide edelstenen werkten elkaar dus tegen.
Advies
Destijds en ook nu gaf ik mijn cliënte het advies om voorzichtig te zijn bij het kopen van edelstenen. Dat geldt vooral als je er meerdere tegelijk wilt dragen. Vraag aan de verkoper wat in zo’n geval de eventuele bijwerkingen kunnen zijn. Natuurlijk moet je ook geen wonderen verwachten. Het heeft sowieso tijd nodig voordat een edelsteentje zijn werk doet. Maar het samen met andere edelstenen dragen kan echt voor problemen zorgen, vergeet dat niet.
Liefs, Wies Bakker
Fotoverantwoording: Wikimedia Commons