Iedereen brandt wel eens een kaars. Dat kan een witte of een gekleurde zijn. Een brandende kaars geeft je altijd dat stukje gezelligheid, geborgenheid of houvast dat je op dat moment nodig hebt. Mocht je je kaars met een bepaald doel branden, dan kan je ook nog even naar de kleur kijken van de kaars. In mijn vorige blog vertelde ik daar al iets over. En zoals beloofd in dat blog, geef ik je nu wat informatie over het vlammetje van de kaars.

Wist je dat de vorm van dat vlammetje een speciale betekenis kan hebben? Waak er wel voor dat het aansteken van de kaars altijd voor positieve gedachten behoort te zijn. Let er volgende keer eens op hoe de vlam eruit ziet bij het aansteken van de kaars. Hieronder een paar voorbeelden.

Een sterke vlam
Een vlam die er meteen sterk uitziet, zal de energie direct naar je doel richten. De kracht om het branden van de kaars positief te beïnvloeden is zeker aanwezig door middel van die sterke vlam. Een sterke vlam staat voor kracht.

Een dovende vlam
Als de kaars niet meteen aan wil gaan, dan is het niet het juiste moment om de kaars aan te steken. Je zult dan nog even geduld moeten hebben, je hebt je doel gemist. Misschien dat je het nogmaals moet proberen, maar zorg dan wel dat je helemaal gefocust bent. Als het je niet lukt de vlam aan te krijgen en iemand anders wel, dan zul je voor de bestemming waarvoor je de kaars brandt, hulp moeten vragen voor het verwezenlijken van je doel.

Stel je hebt morgen een belangrijk gesprek of een toets. Je brandt een kaars voor een goede afloop, maar de kaars gaat uit bij je. Een ander die het na jou probeert, krijgt wel een vlammetje. Dan zou het zomaar kunnen dat je hulp moet vragen om nog iets beter voorbereid te zijn op de volgende dag. Misschien moet je je voor de zekerheid even laten overhoren.

Een dansende vlam
Een springend dansend vlammetje zegt dat je sterke emoties bij je draagt. Daardoor is het misschien op dit moment niet de juiste tijd voor het branden van je kaars. Je gedachten zijn niet helemaal positief, je hebt er ook negatieve gedachten tussen zitten. Zorg dat je je gedachten eerst weer helemaal naar positief omzet, voordat je het kaarsje opnieuw aansteekt.

Een zwakke vlam
Een zwak brandende lont heeft langere tijd nodig om het doel te bereiken waarvoor je de kaars brandt. Je zult hoogstwaarschijnlijk vaker een kaarsje moeten branden voor hetzelfde doel.

Tot slot
Juist in deze decembermaand worden er meer kaarsen aangestoken dan in andere maanden. Kijk eens een keertje naar wat het vlammetje jou wil vertellen. Misschien dat je je bij herkenning nog bewuster wordt van het feit dat je je je doel wilt bereiken. Maar zorg er wel altijd voor dat het positieve gedachten zijn waarvoor je de kaars brandt.

Veel succes en plezier bij het opsteken en branden van je kaarsje.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / 2nix