Het voordeel van in Nederland wonen is dat we vier hele mooie jaargetijden hebben. Elk op zijn eigen manier. Van alle seizoenen is de herfst voor mij de favoriet. Niet alleen omdat ik in deze periode jarig ben, maar meer door de prachtige kleuren die de herfst ieder jaar weer met zich meebrengt.

De herfst is een jaargetijde waarin ik heel goed mijn oude beslommeringen kan loslaten en waarin ik nieuwe energie kan opdoen. Juist de prachtige kleuren die de bladeren van de bomen in de herfst krijgen, maken dat ik oude energie makkelijker kan loslaten dan in een ander seizoen. De warmte die de rode en oranje gloed me geeft, maakt dat ik me geborgen voel. Eén zijn met de natuur…

Magisch

Als ik in deze tijd in het bos wandel, wat ik gekscherend altijd mijn voortuin noem, kan ik me er helemaal thuis voelen. Mijn wandelingen gaan dan vaker ook verder dan in een ander jaargetijde. Ik kan langere tijd op een bankje blijven zitten en mijn gedachten er laten zijn.

Het voelt dan of de natuur me omarmt. Misschien dat het de kleuren zijn of gewoon de melancholiek die er bij komt kijken. Voor mij heeft de herfst iets magisch. Misschien ook wel omdat oktober de maand is waarin ik geboren ben. Dat het daarom mijn seizoen is. Ik heb gewoon iets met de warme najaarskleuren.

Maar hoogstwaarschijnlijk heeft het meer te maken met oranje, wat de kleur is van de energie. En dat ik aanvoel dat ik juist in de herfst, waarin de kleur oranje overheerst, me meer van oude energie kan ontdoen en me beter kan opladen.

Weet je, ik houd het er gewoon bij dat ik de herfst het mooiste jaargetijde vind van allemaal, wat daar dan ook de reden voor is.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / toriru