Het sterrenbeeld Boogschutter valt in de periode 22 november tot 21 december. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeld-analyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2023

Periode januari t/m maart 2023

Het jaar 2023 begint rustig. Alles zal bij het oude blijven. Al komt er wel iets moois op je pad, maar je past ervoor om de uitdaging aan te gaan.

Periode april t/m juni 2023

Een gebeurtenis in je omgeving zet je weer met beide benen op de grond. En dat kan je nu zo goed gebruiken. Het maakt dat je er weer je schouders onder kunt zetten. Het geeft je nieuwe energie. Ook zal er een meevaller op je pad komen.

Periode juli t/m september 2023

Zoetjes aan gaat het de goede kant op. Zorg wel dat je zelf het tempo blijft bepalen. Ook zou het geen kwaad kunnen als je nu echt de lat voor jezelf lager gaat leggen. Goed is goed.

Periode oktober t/m december 2023

Deze periode hak je knopen door, door je hart te volgen en niet op je verstand te varen. Het zal meer stabiliteit brengen. En wat belangrijker is: er zal meer harmonie en rust in je leven komen. Een slimme zet van je, het zal je meer gaan brengen.

Algemene kenmerken

Wat kan ik jullie vertellen over het sterrenbeeld Boogschutter? Degenen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, zijn meestal heel positieve mensen, die hebben een ijzersterke wilskracht en geven niet snel op. Hun positieve eigenschappen zijn dan ook, doorzetter, wilskracht, eerlijk, een eigen mening.

Maar daarentegen zijn hun negatieve eigenschappen dat ze soms kortzichtig zijn, niet zo geduldig in de omvang naar vreemden en soms warrig in het hoofd. Toch zijn het al met al een prettige personen. Heb je een Boogschutter als vriend dan heb je die voor het leven. Hij is namelijk niet snel van zijn stuk te brengen en hij houdt niet zo van veranderingen. De Boogschutter zal altijd proberen om hogerop te komen. Het is dan ook een harde werker en staat voor wat hij doet en zegt. Het is iemand die zijn antwoorden heel bewust kiest om daarmee aan te tonen dat hij weet waar hij over praat.

Een Boogschutter is graag met zijn gedachten alleen en zal niet snel zijn mening geven, maar zoals gezegd: als hij dat wel doet dan is dat overwogen. Een Boogschutter plant en onderzoekt het liefst alles van tevoren en dat maakt het soms dat anderen hem traag vinden. Soms moet men nogal wachten op een teken vanuit de Boogschutter. Maar laat je hem zijn gang gaan dan zal je versteld staan van wat er allemaal uit zo een Boogschutter kan komen.

Een Boogschutter heeft het liefst dat alles bij het oude blijft en houdt dus niet van veranderingen of verrassingen. Als er al veranderingen plaatsvinden, geef de Boogschutter dan de ruimte om er aan te wennen. Het leven met een Boogschutter zal rustig en stabiel verlopen. Zijn kleuren zijn de aardekleuren dus bruin, beige, groen.

De stenen die bij een Boogschutter passen zijn Agaat en Topaas. Het zijn beide stenen die beschermen en rust geven. Tevens geeft de Agaat zelfvertrouwen wat een Boogschutter zo nu en dan wel kan gebruiken. Tevens geeft een Topaas helderheid wat bij een Boogschutter ook van pas kan komen, zeker als hij met te veel gedachten bezig is. Zijn zwakke plekken zijn de heupen en de wervelkolom/rug.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick