Sinds dit jaar bied ik individuele spirituele wandelingen aan. Dat betekent voor mij samen met iemand lopen in een bosrijke omgeving, terwijl ik al wandelend een persoonlijke reading aan diegene geef. Tijdens deze wandeling krijgt men de gelegenheid om een boom uit te kiezen. Bij niet elke wandeling is dat nodig, of heeft men er een behoefte aan. Het is net zoals het loopt. Het uitkiezen van een boom kan een diepere invulling geven aan de reading. De vorm van de boom die men kiest geeft veel informatie prijs over het verleden en/of heden van degene die met me meewandelt. Maar ook de vorm van de takken van de gekozen boom zegt veel. Daar kan je zoal aan zien wat er achter de persoon ligt. Of het wordt duidelijk met welke problemen diegene op dat moment kampt.

Zo zal een boom met een egale rechte stam hoogstwaarschijnlijk meer stabiliteit uitstralen dan daar waar er allemaal oneffenheden aan zitten. Natuurlijk moet ik ook dan, als aanvulling, mijn voelsprieten uitsteken. Want het wil zeker niet altijd zeggen dat een rustige, egale boom aanduidt dat de persoon in zijn leven nog niets aan levenslessen heeft meegekregen. Een egale boom kan er ook op duiden dat die lessen nog moeten komen, of dat ze minder hard waren. Of dat de persoon het makkelijk kon dragen, dus dat diegene een sterke persoonlijkheid was.

Ook de kronkels in het hout zijn niet altijd op dezelfde manier uit te leggen. Het ligt er aan op welke plek de kronkels in de tak of stam zich bevinden. Of dat er meerdere bij elkaar zitten, enzovoort. Zo komt er dus nog heel wat bij kijken, als iemand een boom heeft uitgekozen tijdens een wandelende reading in de natuur.

Vandaar dat ik al eerder aangaf dat mijn voelsprieten hun werk blijven doen tijdens het uitkiezen van de boom. En het is altijd fijn als ik, nadat ik heb uitgelegd waarom iemand juist die boom heeft uitgekozen, meestal een tevreden bevestiging van diegene krijg.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Nikki24