Hoewel de meeste vakanties alweer voorbij zijn, wil ik het toch eens over het vakantiegevoel hebben. Sommige mensen hebben dat alleen als ze op vakantie gaan, maar ik heb het ook buiten die periode. Voor de een betekent de vakantie niet weggaan en helemaal niets doen. Voor de ander is dat thuis lekker veel lezen. En weer een ander zweert bij het fijn op vakantie te gaan door ergens heen te reizen.

En wat is het voor mij dat maakt dat ik een vakantiegevoel krijg? Lekker vroeg opstaan, zo tegen een uur of zes. Als eerste zet ik de balkondeur open. Kopje thee maken en de laptop aanzetten. Dan begin ik het liefst met het maken van de fotoreadings. Mijn hoofd is dan lekker nog leeg. Als ik daar dan mooi op tijd klaar mee ben, want meer dan vier op een dag red ik niet, ga ik douchen en eten. Daarna ga ik het liefst nog even naar buiten. Maar niet altijd lukt me dat. Toch probeer ik het wel. En zoals een aantal mensen wel weet, woon ik tegen een bos- en heidegebied aan. Dus veel mogelijkheden om op een natuurlijke manier op te laden.

Op een andere dag kan het zomaar zijn dat ik eerst ‘s morgens tegen zes uur een douche neem, me dan aankleed en vervolgens mooi een stuk ga lopen (lees wandelen) op de hei. Ik loop dan zo’n elf kilometer. Zo nu en dan heb ik het geluk dat ik een hert zie, of een ree. Laatst waren het er vijf die wegschoten toen zij mij aan hoorden komen. Een genot voor het oog. Natuurlijk ben ik altijd te laat om ze vast te leggen op de foto. Het fijne van zo vroeg lopen vind ik dat je de dag wakker voelt worden. De ochtenddauw geeft je een fijn gevoel. Ook het wakker worden van kleine vogels kan me wel bekoren. Vaak heten ze me welkom door even snel voor mijn voeten te springen. Dit alles geeft mij een heerlijk vakantiegevoel, ook als het helemaal geen vakantietijd is.

Liefs, Wies Bakker


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / yarruta